Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον βουλευτή επειδή τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»

Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον βουλευτή επειδή τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα» Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Τούρκου προέδρου σήμερα, αφού ο βουλευτής τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα».


Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.


Ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, ο Χουσεΐν Αϊντίν, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου».
Ο Αϊντίν ανήρτησε στο Twitter και φωτογραφίες της αγωγής.


«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.


Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις αρχές επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.


«Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: "Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας"», τόνισε ο Τεζκάν.


Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ