Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση

Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση Facebook Twitter
4

Απειλές ότι η Τουρκία θα αφήσει μόνη της Ευρώπη στην προσφυγική κρίση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Γερμανία «εκβιάζει» την Άγκυρα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sebahattin Zaim την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κατηγορεί την Τουρκία για μαζικές δολοφονίες, δεδομένου του Ολοκαυτώματος που διαπράχθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και τη γενοκτονία στη Ναμίμπια που διαπράχτηκε από τη γερμανική αυτοκρατορία.

«Γερμανία! Λέω και πάλι: Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό για το Ολοκαύτωμα. Πώς αποδεκάτισες πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους στη Ναμίμπια; Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό…. Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει κρίσεις για Γενοκτονία με τέτοια ιστορία σφαγών», είπε ο Ερντογάν.

 

Πάντως σε αντίθεση με την προκλητική στάση της Άγκυρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το γερμανικό κοινοβούλιο παραδέχθηκε το 2015 ότι οι δολοφονίες στη Ναμίμπια στη διάρκεια της γερμανικής αποικιοκρατίας θα πρέπει να θεωρηθούν  ως "γενοκτονία".

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
Περιμένω τη στιγμή που ο Ερντογαν θα κατηγορήσει τη Γερμανία για τις μαζικές εκτελέσεις στον Β' ΠΠ και τη μη καταβολή σχετικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.