Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση

Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση Facebook Twitter
4

Απειλές ότι η Τουρκία θα αφήσει μόνη της Ευρώπη στην προσφυγική κρίση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Γερμανία «εκβιάζει» την Άγκυρα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sebahattin Zaim την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κατηγορεί την Τουρκία για μαζικές δολοφονίες, δεδομένου του Ολοκαυτώματος που διαπράχθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και τη γενοκτονία στη Ναμίμπια που διαπράχτηκε από τη γερμανική αυτοκρατορία.

«Γερμανία! Λέω και πάλι: Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό για το Ολοκαύτωμα. Πώς αποδεκάτισες πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους στη Ναμίμπια; Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό…. Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει κρίσεις για Γενοκτονία με τέτοια ιστορία σφαγών», είπε ο Ερντογάν.

 

Πάντως σε αντίθεση με την προκλητική στάση της Άγκυρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το γερμανικό κοινοβούλιο παραδέχθηκε το 2015 ότι οι δολοφονίες στη Ναμίμπια στη διάρκεια της γερμανικής αποικιοκρατίας θα πρέπει να θεωρηθούν  ως "γενοκτονία".

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Περιμένω τη στιγμή που ο Ερντογαν θα κατηγορήσει τη Γερμανία για τις μαζικές εκτελέσεις στον Β' ΠΠ και τη μη καταβολή σχετικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.