Ο επικεφαλής ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατηγορείται για σεξισμό και ρατσισμό

Ο επικεφαλής ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατηγορείται για σεξισμό και ρατσισμό Facebook Twitter
EPA
0

Για σεξισμό και ρατσισμό κατηγορείται ο επικεφαλής ασφαλείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος απομακρύνθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.   

Ο επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ απομακρύνθηκε των καθηκόντων του και βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εσωτερικής έρευνας την Παρασκευή, έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, κυρίως εναντίον της συζύγου του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook.

Αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην στελέχους της Secret Service, των πρακτόρων που αναλαμβάνουν την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ, προέρχονται από δύο πρώην εργαζόμενους και μεταφέρθηκαν επίσημα στην οικογένεια Ζούκερμπεργκ μέσω ενός δικηγορικού γραφείου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Μάρκ Ζούκερμπεργκ και της Πρισίλας Τσαν.

«Οι σχετικές καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ερευνά πάντα, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αυτού του είδους τα περιστατικά» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εμπλεκόμενος «έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, για όσο διαρκέσει η έρευνα» συμπλήρωσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η οικογένεια ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον οικονομικό ιστότοπο Business Insider, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας κατηγορείται ότι προέβη σε ομοφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος άλλων εργαζομένων, αλλά και της Πρισίλα Τσαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM