Ο Έλτον Τζον εναντίον του Μπρουνέι - Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου

Ο Έλτον Τζον εναντίον του Μπρουνέι - Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου Facebook Twitter
0

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για την βάρβαρη απόφαση του Μπρουνέι που θα αρχίσει να εφαρμόζει θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους, καθώς και ο Έλτον Τζον καλεί σε μποϊκοτάζ.

Ο ποπ σταρ ακολουθεί την παρέμβαση του Τζορτζ Κλούνεϊ και καλεί επίσης σε μποϊκοτάζ τω ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι, τα οποία βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

«Επιδοκιμάζω τον φίλο μου, Τζορτζ Κλούνεϊ, για τη στάση του εναντίον των αντι-ομοφυλοφιλικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στο έθνος του Μπρουνέι - έναν τόπο όπου οι ομοφυλόφιλοι γίνονται θύματα βαρβαρότητας» έγραψε ο Έλτον Τζον καλώντας επίσης σε μποϊκοτάζ.

Ο 72χρονος τραγουδιστής, αγωνιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, δήλωσε ότι λυπάται για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό στους υπαλλήλους, αλλά ότι «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα, πως αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη».

Τα εννέα ξενοδοχεία που ανέφερε ο Κλούνεϊ είναι στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στο σουλτανάτο, αλλά θα γίνει βασικό αδίκημα. Ο νόμος ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους.

Η απόφαση του Μπρουνέι να επιβάλει θανατική ποινή με λιθοβολισμό ως τιμωρία για την ομοφυλοφυλία και την μοιχεία, προκάλεσε μεταξύ άλλων και την καταδίκη από τον Διεθνή Αμνηστία.

Το βασίλειο της Ασίας αποφάσισε την σκληρή εφαρμογής τη νομοθεσίας της σαρία και από τις 3 Απριλίου, τα άτομα που θα κρίνονται ένοχα για τα παραπάνω «αδικήματα», θα αντιμετωπίζουν το νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τον ακρωτηριασμό ενός χεριού και ενός ποδιού για το έγκλημα της κλοπής.

Η εντολή για εφαρμογή του νόμου φέρει τη σφραγίδα του Χασανάλ Μπολκιάχ, του σουλτάνου του Μπρουνέι, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ηγέτες του κόσμου με περιουσία περίπου 20 δισ. δολάρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ