Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία για το Twitter

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία για το Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές αξίας 4 δισ. δολαρίων της Tesla σύμφωνα με έντυπο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το συγκεκριμένο έντυπο (Form 4) χρησιμοποιείται για την αποκάλυψη πωλήσεων από τη διοίκηση της εταιρείας και άλλους εταιρικούς εμπιστευτικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ πούλησε 4,4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, πιθανώς για να χρηματοδοτήσει μέρος της αγοράς του Twitter.

Ο Μασκ πούλησε τις μετοχές του στις 26 και 27 Απριλίου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο έντυπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο συνήθως υποβάλλεται εντός ημερών από την πώληση.

Η προσφορά του Μασκ για το Twitter έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η οντότητα που δημιούργησε ο Μασκ για να αγοράσει το Twitter θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μέσω δανεισμού και 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μασκ θα χρηματοδοτούσε το μετοχικό κεφάλαιο έχει συζητηθεί έντονα από αναλυτές και επενδυτές.

Αποδεικνύεται ότι μέρος αυτού του ποσού χρηματοδοτήθηκε με την πώληση των μετοχών της Tesla.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter, την Πέμπτη ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει άλλες μετοχές.

Γράφτηκε στις 28 Απριλίου το Tweet και εικάζεται ότι ενδεχομένως να ακολουθήσει και νέο έγγραφο για την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς που θα αντικατοπτρίζει τις πωλήσεις από τις 28 του μήνα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla έχουν πουληθεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ωστόσο αυτά τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα από το συνολικό κεφάλαιο των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρονται στα έγγραφα συγχώνευσης του Twitter.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι στη συμφωνία θα εμπλακούν ορισμένες άλλες πηγές προκειμένου να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ίδια κεφάλαια που απαιτούνται για την αγορά.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούσαν να προέλθουν από έναν συνδυασμό των μετρητών του Μασκ - από κέρδη σε κρυπτονομίσματα ή κάτι άλλο - υφιστάμενους μετόχους του Twitter που παραμένουν στο πλευρό του Μασκ ή συνεργάτες που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν μαζί του.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε περισσότερο από 12% την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2020. Την Πέμπτη υποχώρησε κατά 0,5%.

Ο Μασκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου 168 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, χωρίς να υπολογίζονται τα 100 και πλέον εκατομμύρια δικαιώματα αγοράς μετοχών που χορηγήθηκαν ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης του 2018.

Ο Μασκ δεν θέλει να χρησιμοποιεί μεσίτες για να οργανώνει δευτερεύουσες πωλήσεις. Πούλησε το απόθεμά του σε περίπου 140 ξεχωριστές, μικρότερες συναλλαγές.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος που συνήθως πωλούνται μεγάλα μπλοκ μετοχών, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μασκ πούλησε μετοχές το 2021.

Τότε, οι μετοχές υποχώρησαν περίπου 16% τις δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι θα μπορούσε να πουλήσει μετοχές.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν ράλι ακριβώς κάτω από το όριο που βρίσκονταν, πριν από την ανακοίνωση της πώλησης από τον Μασκ, περίπου στα 1.200 δολάρια, λίγες μέρες αφότου ολοκλήρωσε την πώληση.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η κίνηση του Μασκ επηρέασε τις μετοχές της Tesla. 

Με πληροφορίες του Barron/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Διεθνή / Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Αντιφατικό, όμως η εξόρυξη των πρώτων υλών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολλαπλάσια ενεργοβόρα - Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζονται 7 φορές πιο πολλά σπάνια ορυκτά απ' όσα για ένα συμβατικό
NEWSROOM
Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Διεθνή / Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Η πράσινη δήμαρχος δήλωσε ότι η Φρανκφούρτη, όπου ζουν περίπου 150.000 μουσουλμάνοι και αποτελούν το 15% του συνολικού πληθυσμού, είναι κατά του αντιμουσουλμανικού ρατσισμού και του αντισημιτισμού
NEWSROOM
Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM