Ο «βασιλιάς» Κάρολος θα ανοίξει τα ανάκτορα στο κοινό- Τι σχεδιάζει όταν αναλάβει τον θρόνο

Ο «βασιλιάς» Κάρολος θα ανοίξει τα ανάκτορα στο κοινό- Τι σχεδιάζει όταν αναλάβει τον θρόνο Facebook Twitter
Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται υπό ανακαίνιση, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 369 εκατ. λίρες και θα ολοκληρωθεί το 2027. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μόνο σε μερικά από τα 775 δωμάτιά και στους κήπους. EPA/ANDY RAIN
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα ανοίξει τα βασιλικά ανάκτορα όταν γίνει βασιλιάς, δίνοντας στο κοινό μεγαλύτερη πρόσβαση στις επίσημες και ιδιωτικές κατοικίες του μονάρχη. 

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας σχεδιάζει να μεταμορφώσεις τις βασιλικές κατοικίες από «ιδιωτικούς χώρους σε δημόσιους». Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Κάστρο του Ουίνδσορ, το Κάστρο Μπαλμόραλ και το Clarence House θα ανοίξουν όλα περισσότερο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. 

Ο 72χρονος Κάρολος, ξεκίνησε να συμβουλεύεται την Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας για τα σχέδιά του να αυξήσει την πρόσβαση του κοινού στα ανάκτορα, ενώ η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να έχει επίγνωση των σχεδίων.

Ο «βασιλιάς» Κάρολος θα ανοίξει τα ανάκτορα στο κοινό- Τι σχεδιάζει όταν αναλάβει τον θρόνο Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει αποφασίσει να ανοίξει το Μπάκιγχαμ στο κοινό για να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τον θεσμό (μοναρχία). EPA/STR

Ως βασιλιάς, ο Κάρολος θα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μπάκιγχαμ, Highgrove House (η οικογενειακή κατοικία του με την Καμίλα), Σάντρινγκχαμ και Birkhall, η σκωτσέζικη κατοικία του. Δεν θα χρησιμοποιεί το Κάστρο του Ουίνδσορ όσο η βασίλισσα Ελισάβετ, που πέρασε εκεί το μεγαλύτερο μέρος του lockdown και συνήθως μένει εκεί τα σαββατοκύριακα σε μη κορωνοϊού εποχές. 

«Στη σύγχρονη εποχή, ο κόσμος θέλει να μπορεί να έχει πρόσβαση στα ανάκτορα. Ο πρίγκιπας Κάρολος το αναγνωρίζει αυτό και τα θεωρεί περισσότερο δημόσιους χώρους παρά ιδιωτικούς», σχολίασε βασιλική πηγή. 

Στα 775 δωμάτια που θα μπορούσε να ανοίξει ο Κάρολος στο κοινό συγκαταλέγεται και η Κεντρική Αίθουσα, της οποίας οι γυάλινες πόρτες οδηγούν στο διάσημο βασιλικό μπαλκόνι του Παλατιού και η κινεζική τραπεζαρία, ενώ θα μπορούσε να ανοίξει επίσης η Βελγική Σουίτα, όπου φιλοξενούνται συνήθως ξένοι ηγέτες. 

Ο «βασιλιάς» Κάρολος θα ανοίξει τα ανάκτορα στο κοινό- Τι σχεδιάζει όταν αναλάβει τον θρόνο Facebook Twitter
Στα 775 δωμάτια που θα μπορούσε να ανοίξει ο Κάρολος στο κοινό συγκαταλέγεται και η Κεντρική Αίθουσα με το διάσημο βασιλικό μπαλκόνι του Παλατιού. EPA/STR

Περίπου 500.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά η πανδημία το κράτησε πέρυσι κλειστό. Το φετινό καλοκαιρινό άνοιγμα προβλέπει περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και ξεναγήσεων. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανοίξει το Παλάτι στο κοινό το 1993 για να βοηθήσει στην αποπληρωμή της κόστους 37 εκατ. λιρών ανακαίνισης στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά την προηγούμενη χρονιά. Οι υπόνοιες πως το κόστος θα επιβάρυνε τους Βρετανούς φορολογούμενους είχαν προκαλέσει τότε δημόσια κατακραυγή. 

Τα διαμερίσματα του Ουίνδσορ είναι συνήθως ανοιχτά πέντε ημέρες την εβδομάδα, κάτι που άλλαξε λόγω της πανδημίας. Ο Κάρολος δεν ενθουσιάζεται τόσο πολύ με το κάστρο όσο η μητέρα του, και το να βρίσκεται κάτω από τον αεροδιάδρομο του Χίθροου τού αποσπά την προσοχή. 

«Ο Κάρολος έχει αποφασίσει να ανοίξει στο κοινό το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τον θεσμό (μοναρχία). Θα συνεχίσει να κάνει πράγματα στο Ουίνδσορ, αλλά δεν θα είναι η βάση του όπως για την βασίλισσα, οπότε θα κοιτάξει να το ανοίξει περισσότερο», σημείωσε βασιλική πηγή. 

Με πληροφορίες από Sunday Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ γυρίζουν μισό αιώνα πίσω στις αμβλώσεις: Η υπόθεση Roe v. Wade και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Διεθνή / Οι ΗΠΑ γυρίζουν μισό αιώνα πίσω στις αμβλώσεις: Η υπόθεση Roe v. Wade και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Μετά από την αλλαγή στη σύνθεση του δικαστηρίου, οι συντηρητικοί δικαστές δημιούργησαν μια πλειοψηφία για να ακυρώσουν το δικαστικό προηγούμενο που θεωρούσαν κατάφωρα λανθασμένο
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ