«Ο απατεώνας του Tinder»: Εξαπατούσε γυναίκες παριστάνοντας τον δισεκατομμυριούχο - Η σύλληψή του στην Ελλάδα

«Ο απατεώνας του Tinder»: Εξαπατούσε γυναίκες παριστάνοντας τον δισεκατομμυριούχο - Η σύλληψή του στην Ελλάδα Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Δεν είναι εύκολο να βρεις την αγάπη μέσω διαδικτύου, όμως η Σεσίλι Φτζελχόι σκέφτηκε πως μάλλον τα κατάφερε το 2019, όταν ταίριαξε μέσω Tinder με τον Σιμόν Λέβιεβ που παρουσιαζόταν ως γόνος μιας ισραηλινής πλούσιας οικογένειας που ασχολείται με διαμάντια.

Η Φτζελχόι, 29 χρονών τότε, ήταν μια Νορβηγίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια που ζούσε στο Λονδίνο όταν συνάντησε τον αυτοαποκαλούμενο, «βασιλιά των διαμαντιών». Ο Λέβιεβ, τότε 28, ήταν ένας όμορφος δισεκατομμυριούχος πλειμπόι που μίσθωσε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να τους πάει στη Βουλγαρία από το Λονδίνο στο πρώτο τους μόλις ραντεβού.

«Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τον Σιμόν, είχαμε αμέσως δέσιμο», λέει η Φτζελχόι στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την υπόθεση το Netflix. «Έμοιαζε σαν να μπαίνεις σε ταινία», προσθέτει. 

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα παραμυθένιο ειδύλλιο γρήγορα εξελίχθηκε σε απάτη που άφησε τη Φτζέλχόι με χρέη 200.000 δολάρια και φόβους για την προσωπική της ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, ο Σιμόν Λέβιεβ  ήτανο Σιμόν Χαγιούτ, ένας κατάδικος που εξέτισε τρία χρόνια σε φινλανδική φυλακή για εξαπάτηση πολλών γυναικών προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πλούσιο τρόπο ζωής του με ιδιωτικά τζετ, γρήγορα αυτοκίνητα και πολυτελή ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα εκμεταλλευόταν οικονομικά τις γυναίκες που γνώριζε μέσω Tinder, κάνοντας μαζί τους πολυτελή ταξίδια, χρησιμοποιώντας χρήματα που είχε πάρει από άλλες γυναίκες. Έπειτα, τους ζητούσε πολλά χρήματα με διάφορα προσχήματα, συνήθως επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.  

Ο Σιμόν Χαγιούτ ήταν φυγάς για χρόνια όταν τελικά συνελήφθη στην Ελλάδα το 2019 ενώ χρησιμοποιούσε πλαστό διαβατήριο. Είχε φύγει από το Ισραήλ το 2011 όντας καταζητούμενος για απάτη, κλοπή και πλαστογραφία. Όλα αυτά τα χρόνια γυρνούσε την Ευρώπη ζώντας με τα χρήματα ανυποψίαστων γυναικών αφού τις έκανε πρώτα να τον εμπιστευτούν. 

Τώρα αυτά τα θύματα μοιράζονται την ιστορία τους σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «The Tinder Swindler» (=Ο απατεώνας του Tinder). Το ντοκιμαντέρ θα κάνει την πρεμιέρα του στις 2 Φεβρουαρίου και υπόσχεται να αφηγηθεί «τη συγκλονιστική ιστορία ενός απατεώνα που προσποιούνταν τον δισεκατομμυριούχο πλέιμποι στο Tinder, και των γυναικών που μιλούν με σκοπό να τον εκθέσουν».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM