Ο 57χρονος με την καρδιά χοίρου έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι- Άφησε το θύμα παράλυτο

Ο 57χρονος με την καρδιά χοίρου έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι- Άφησε το θύμα παράλυτο Facebook Twitter
0

Ο 57χρονος, που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου στον κόσμο, μαχαίρωσε κάποτε έναν άνδρα αφήνοντάς τον παράλυτο, δήλωσε η οικογένεια του θύματος.

Ο Ντέιβιντε Μπένετ καταδικάστηκε για επίθεση με μαχαίρι στον Έντουαρντ Σούμακερ το 1988, είπε η αδελφή του στην εκπομπή Today του BBC.

Η Λέσλι Σούμακερ Ντάουνι, της οποίας ο αδερφός πέθανε το 2007, είπε ότι θεωρεί πως η επέμβαση δεν άξιζε στον Μπένετ. Ωστόσο η ομάδα που επιλήφθηκε της μεταμόσχευσης είπε ότι το ποινικό παρελθόν κάποιου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει λόγο άρνησης θεραπείας.

«Είναι υποχρέωση οποιουδήποτε νοσοκομείου ή οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης να παρέχει φροντίδα σε κάθε ασθενή που περνά τις πόρτες του με βάση τις ιατρικές του ανάγκες», είπαν στους New York Times αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1988 όταν η σύζυγος του Μπένετ κάθισε στα πόδια του Σούμακερ, ο οποίος ήταν 22 ετών, είπε η Ντάουνι. Σε μια προφανή έκρηξη ζήλιας, ο Μπένετ μαχαίρωσε τον Σούμακερ επανειλημμένα στην πλάτη.

Ο Μπένετ κρίθηκε ένοχος για επίθεση και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η Ντάουνι είπε ότι κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για το ότι ο Μπένετ έλαβε την καρδιά του χοίρου και έμαθε τα νέα όταν της έστειλε μήνυμα η κόρη της.

«Η δεύτερη κόρη μου μού έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε: "Μαμά, αυτός είναι ο άντρας που μαχαίρωσε τον θείο Εντ". Μετά διάβασα την ιστορία και θύμωσα γιατί είχε πάρει την καρδιά», είπε.

Ο Μπένετ αναρρώνει μετά την πειραματική επέμβαση, που διήρκεσε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη. Η μεταμόσχευση θεωρήθηκε τελευταία ελπίδα να σωθεί η ζωή του, αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποιες είναι οι πιθανότητες επιβίωσής του.

Η Ντάουνι δήλωσε αναστατωμένη με την δημοσιότητα που πήρε η ιστορία. «Βάζουν τον Μπένετ στην ιστορία, τον παρουσιάζουν ως ήρωα και πρωτοπόρο, αλλά δεν είναι τίποτα τέτοιο. Πιστεύω ότι οι γιατροί που έκαναν τη χειρουργική επέμβαση πρέπει να πάρουν τα εύσημα, όχι ο Μπένετ», πρόσθεσε.

Ο Σούμακερ καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο ως αποτέλεσμα της επίθεσης, προτού πάθει εγκεφαλικό το 2005 και πεθάνει δύο χρόνια αργότερα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM