Ο 57χρονος με την καρδιά χοίρου έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι- Άφησε το θύμα παράλυτο

Ο 57χρονος με την καρδιά χοίρου έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι- Άφησε το θύμα παράλυτο Facebook Twitter
0

Ο 57χρονος, που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου στον κόσμο, μαχαίρωσε κάποτε έναν άνδρα αφήνοντάς τον παράλυτο, δήλωσε η οικογένεια του θύματος.

Ο Ντέιβιντε Μπένετ καταδικάστηκε για επίθεση με μαχαίρι στον Έντουαρντ Σούμακερ το 1988, είπε η αδελφή του στην εκπομπή Today του BBC.

Η Λέσλι Σούμακερ Ντάουνι, της οποίας ο αδερφός πέθανε το 2007, είπε ότι θεωρεί πως η επέμβαση δεν άξιζε στον Μπένετ. Ωστόσο η ομάδα που επιλήφθηκε της μεταμόσχευσης είπε ότι το ποινικό παρελθόν κάποιου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει λόγο άρνησης θεραπείας.

«Είναι υποχρέωση οποιουδήποτε νοσοκομείου ή οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης να παρέχει φροντίδα σε κάθε ασθενή που περνά τις πόρτες του με βάση τις ιατρικές του ανάγκες», είπαν στους New York Times αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1988 όταν η σύζυγος του Μπένετ κάθισε στα πόδια του Σούμακερ, ο οποίος ήταν 22 ετών, είπε η Ντάουνι. Σε μια προφανή έκρηξη ζήλιας, ο Μπένετ μαχαίρωσε τον Σούμακερ επανειλημμένα στην πλάτη.

Ο Μπένετ κρίθηκε ένοχος για επίθεση και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η Ντάουνι είπε ότι κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για το ότι ο Μπένετ έλαβε την καρδιά του χοίρου και έμαθε τα νέα όταν της έστειλε μήνυμα η κόρη της.

«Η δεύτερη κόρη μου μού έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε: "Μαμά, αυτός είναι ο άντρας που μαχαίρωσε τον θείο Εντ". Μετά διάβασα την ιστορία και θύμωσα γιατί είχε πάρει την καρδιά», είπε.

Ο Μπένετ αναρρώνει μετά την πειραματική επέμβαση, που διήρκεσε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη. Η μεταμόσχευση θεωρήθηκε τελευταία ελπίδα να σωθεί η ζωή του, αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποιες είναι οι πιθανότητες επιβίωσής του.

Η Ντάουνι δήλωσε αναστατωμένη με την δημοσιότητα που πήρε η ιστορία. «Βάζουν τον Μπένετ στην ιστορία, τον παρουσιάζουν ως ήρωα και πρωτοπόρο, αλλά δεν είναι τίποτα τέτοιο. Πιστεύω ότι οι γιατροί που έκαναν τη χειρουργική επέμβαση πρέπει να πάρουν τα εύσημα, όχι ο Μπένετ», πρόσθεσε.

Ο Σούμακερ καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο ως αποτέλεσμα της επίθεσης, προτού πάθει εγκεφαλικό το 2005 και πεθάνει δύο χρόνια αργότερα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ