Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο

Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ.: Vogue
0

Η Ντούα Λίπα θυμάται πολλές φορές που περπατώντας μόνη στον δρόμο είχε έτοιμα τα κλειδιά στο χέρι της, για κάθε ενδεχόμενο. Και δεν ξέρει αν αυτό θα αλλάξει ποτέ για τις γυναίκες. 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Vogue η Ντούα Λίπα, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς- ως παιδί μεταναστών- ένιωθε διαφορετική και αποκάλυψε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της, αφού αυτά κυκλοφορήσουν. 

«Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη σε ένα άδειο δρόμο το βράδυ, γυρίζοντας σπίτι. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από φορές που είχα τα κλειδιά έτοιμα στο χέρι, κρατούσα σφιχτά την τσάντα μου, ή προσποιούμουν ότι μιλούσα στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό», δήλωσε η τραγουδίστρια. 

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι προεκτάσεις του μισογυνισμού. Πολλοί άνθρωποι, κατά βάθος, απλά φοβούνται τον εαυτό τους. Η ελευθερία των άλλων τους αναγκάζει να αποδεχθούν κάτι το οποίο φοβούνται υπερβολικά να εκφράσουν. Η ομορφιά του να είσαι ελεύθερος, αληθινός και υπερήφανος τους παραλύει», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ντούα Λίπα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ντούα Λίπα: Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση που ήταν απαγορευμένη 

Ως παιδί μεταναστών, ένιωθε διαφορετική, περιέγραψε η Ντούα Λίπα. 

«Το όνομά μου αμέσως αναδείκνυε αυτή τη διαφορά. Όσο φυσιολογική κι αν προσπαθούσα να εμφανιστώ, μόλις συστηνόμουν άκουγα “Ω, από πού είναι αυτό; Τι σημαίνει;”… Καταλήγαμε να συζητάμε για το Κόσοβο, ακόμη κι αν κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η χώρα», δήλωσε στη συνέντευξη γαλλική Vogue, για την οποία φωτογραφήθηκε από τον Μερτ Άλας. 

«Κατάφερα να εκτιμήσω το όνομά μου όταν το φαντάστηκα ως το καλλιτεχνικό όνομά μου. Πάντα ήμουν υπερήφανη για τις αλβανικές ρίζες μου, αλλά μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ την ιστορία μου», συμπλήρωσε. 

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα αποκτήσει παιδιά μια ημέρα. «Ίσως, αλλά δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Το μόνο μωρό που σκέφτομαι είναι το νέο άλμπουμ μου», απάντησε αρχικά η τραγουδίστρια. 

«Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση στην κοινωνία που παλιότερα ήταν απαγορευμένη. Έχει εξαφανιστεί η επιθυμία να αποκτήσεις παιδί; Πιστεύω ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους ρυθμό και δεν νιώθουν ένοχες επειδή σκέφτονται τον εαυτό τους. Σε ό,τι με αφορά, όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη, θα το καταλάβω. Αλλά μέχρι τότε, έχω άλλες προτεραιότητες», συμπλήρωσε. 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της. «Όταν δουλεύω ένα άλμπουμ το ακούω διαρκώς, αλλά μόλις κυκλοφορήσει δεν το ακούω ποτέ ξανά, εκτός αν τύχει στο ραδιόφωνο ή σε ένα κλαμπ», ανέφερε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM