Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο

Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ.: Vogue
0

Η Ντούα Λίπα θυμάται πολλές φορές που περπατώντας μόνη στον δρόμο είχε έτοιμα τα κλειδιά στο χέρι της, για κάθε ενδεχόμενο. Και δεν ξέρει αν αυτό θα αλλάξει ποτέ για τις γυναίκες. 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Vogue η Ντούα Λίπα, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς- ως παιδί μεταναστών- ένιωθε διαφορετική και αποκάλυψε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της, αφού αυτά κυκλοφορήσουν. 

«Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη σε ένα άδειο δρόμο το βράδυ, γυρίζοντας σπίτι. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από φορές που είχα τα κλειδιά έτοιμα στο χέρι, κρατούσα σφιχτά την τσάντα μου, ή προσποιούμουν ότι μιλούσα στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό», δήλωσε η τραγουδίστρια. 

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι προεκτάσεις του μισογυνισμού. Πολλοί άνθρωποι, κατά βάθος, απλά φοβούνται τον εαυτό τους. Η ελευθερία των άλλων τους αναγκάζει να αποδεχθούν κάτι το οποίο φοβούνται υπερβολικά να εκφράσουν. Η ομορφιά του να είσαι ελεύθερος, αληθινός και υπερήφανος τους παραλύει», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ντούα Λίπα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ντούα Λίπα: Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση που ήταν απαγορευμένη 

Ως παιδί μεταναστών, ένιωθε διαφορετική, περιέγραψε η Ντούα Λίπα. 

«Το όνομά μου αμέσως αναδείκνυε αυτή τη διαφορά. Όσο φυσιολογική κι αν προσπαθούσα να εμφανιστώ, μόλις συστηνόμουν άκουγα “Ω, από πού είναι αυτό; Τι σημαίνει;”… Καταλήγαμε να συζητάμε για το Κόσοβο, ακόμη κι αν κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η χώρα», δήλωσε στη συνέντευξη γαλλική Vogue, για την οποία φωτογραφήθηκε από τον Μερτ Άλας. 

«Κατάφερα να εκτιμήσω το όνομά μου όταν το φαντάστηκα ως το καλλιτεχνικό όνομά μου. Πάντα ήμουν υπερήφανη για τις αλβανικές ρίζες μου, αλλά μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ την ιστορία μου», συμπλήρωσε. 

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα αποκτήσει παιδιά μια ημέρα. «Ίσως, αλλά δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Το μόνο μωρό που σκέφτομαι είναι το νέο άλμπουμ μου», απάντησε αρχικά η τραγουδίστρια. 

«Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση στην κοινωνία που παλιότερα ήταν απαγορευμένη. Έχει εξαφανιστεί η επιθυμία να αποκτήσεις παιδί; Πιστεύω ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους ρυθμό και δεν νιώθουν ένοχες επειδή σκέφτονται τον εαυτό τους. Σε ό,τι με αφορά, όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη, θα το καταλάβω. Αλλά μέχρι τότε, έχω άλλες προτεραιότητες», συμπλήρωσε. 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της. «Όταν δουλεύω ένα άλμπουμ το ακούω διαρκώς, αλλά μόλις κυκλοφορήσει δεν το ακούω ποτέ ξανά, εκτός αν τύχει στο ραδιόφωνο ή σε ένα κλαμπ», ανέφερε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM