Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο

Ντούα Λίπα: Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη το βράδυ στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ.: Vogue
0

Η Ντούα Λίπα θυμάται πολλές φορές που περπατώντας μόνη στον δρόμο είχε έτοιμα τα κλειδιά στο χέρι της, για κάθε ενδεχόμενο. Και δεν ξέρει αν αυτό θα αλλάξει ποτέ για τις γυναίκες. 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Vogue η Ντούα Λίπα, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς- ως παιδί μεταναστών- ένιωθε διαφορετική και αποκάλυψε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της, αφού αυτά κυκλοφορήσουν. 

«Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη σε ένα άδειο δρόμο το βράδυ, γυρίζοντας σπίτι. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από φορές που είχα τα κλειδιά έτοιμα στο χέρι, κρατούσα σφιχτά την τσάντα μου, ή προσποιούμουν ότι μιλούσα στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό», δήλωσε η τραγουδίστρια. 

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι προεκτάσεις του μισογυνισμού. Πολλοί άνθρωποι, κατά βάθος, απλά φοβούνται τον εαυτό τους. Η ελευθερία των άλλων τους αναγκάζει να αποδεχθούν κάτι το οποίο φοβούνται υπερβολικά να εκφράσουν. Η ομορφιά του να είσαι ελεύθερος, αληθινός και υπερήφανος τους παραλύει», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ντούα Λίπα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ντούα Λίπα: Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση που ήταν απαγορευμένη 

Ως παιδί μεταναστών, ένιωθε διαφορετική, περιέγραψε η Ντούα Λίπα. 

«Το όνομά μου αμέσως αναδείκνυε αυτή τη διαφορά. Όσο φυσιολογική κι αν προσπαθούσα να εμφανιστώ, μόλις συστηνόμουν άκουγα “Ω, από πού είναι αυτό; Τι σημαίνει;”… Καταλήγαμε να συζητάμε για το Κόσοβο, ακόμη κι αν κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η χώρα», δήλωσε στη συνέντευξη γαλλική Vogue, για την οποία φωτογραφήθηκε από τον Μερτ Άλας. 

«Κατάφερα να εκτιμήσω το όνομά μου όταν το φαντάστηκα ως το καλλιτεχνικό όνομά μου. Πάντα ήμουν υπερήφανη για τις αλβανικές ρίζες μου, αλλά μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ την ιστορία μου», συμπλήρωσε. 

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα αποκτήσει παιδιά μια ημέρα. «Ίσως, αλλά δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Το μόνο μωρό που σκέφτομαι είναι το νέο άλμπουμ μου», απάντησε αρχικά η τραγουδίστρια. 

«Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση στην κοινωνία που παλιότερα ήταν απαγορευμένη. Έχει εξαφανιστεί η επιθυμία να αποκτήσεις παιδί; Πιστεύω ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους ρυθμό και δεν νιώθουν ένοχες επειδή σκέφτονται τον εαυτό τους. Σε ό,τι με αφορά, όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη, θα το καταλάβω. Αλλά μέχρι τότε, έχω άλλες προτεραιότητες», συμπλήρωσε. 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της. «Όταν δουλεύω ένα άλμπουμ το ακούω διαρκώς, αλλά μόλις κυκλοφορήσει δεν το ακούω ποτέ ξανά, εκτός αν τύχει στο ραδιόφωνο ή σε ένα κλαμπ», ανέφερε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM