Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίδικα ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Ε. Τζιν Κάρολ

Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίδικα ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Ε. Τζιν Κάρολ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση βάσει της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αποζημιώσει με 5 εκατ. δολάρια την Ε. Τζιν Κάρολ, για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη μετέπειτα δυσφήμιση της πρώην αρθρογράφου του περιοδικού Εlle.

Ομόφωνα, η τριμελής επιτροπή του 2ου Εφετείου των ΗΠΑ στο Μανχάταν απέρριψε το επιχείρημα του Τραμπ ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο ο δικαστής δεν έπρεπε να αφήσει τους ενόρκους να ακούσουν στοιχεία για τη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν, καθιστώντας άδικη τη δίκη και την ετυμηγορία.

Το εφετείο έκρινε χθες, Δευτέρα (30/12), ότι τα στοιχεία -μεταξύ των οποίων ο Τραμπ καυχιόταν για τις σεξουαλικές του ικανότητες σε ένα βίντεο του «Access Hollywood», το οποίο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας του 2016- τεκμηρίωσαν ένα «επαναλαμβανόμενο, ιδιόμορφο μοτίβο συμπεριφοράς» που συνάδει με τους ισχυρισμούς της Ε. Τζιν Κάρολ.

«Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του φακέλου και λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη της υπόθεσης της κυρίας Κάρολ, δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι οποιοδήποτε προβαλλόμενο σφάλμα ή συνδυασμός σφαλμάτων στις αποδεικτικές αποφάσεις του περιφερειακού δικαστηρίου επηρέασε τα ουσιώδη δικαιώματα του κ. Τραμπ», ανέφερε το εφετείο.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 2023 και αφορούσε αφενός ένα συμβάν που τελέστηκε γύρω στα 1996 στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman του Μανχάταν, όπου η Κάρολ ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ τη βίασε και αφετέρου μια ανάρτηση του επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2022 στην πλατφόρμα Truth Social, όπου εκείνος χαρακτήριζε «απάτη» τις καταγγελίες της πρώην δημοσιογράφου.

Αν και οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν δεν έκριναν ότι ο Τραμπ διέπραξε βιασμό, ενέκριναν αποζημίωση για την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, ύψους 2,02 εκατομμυρίων για σεξουαλική επίθεση και 2,98 εκατομμυρίων για δυσφήμηση.

Άλλο σώμα ενόρκων διέταξε τον Ιανουάριο τον Τραμπ να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στην Κάρολ επειδή τη δυσφήμησε τον Ιούνιο του 2019, όταν διέψευσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς της.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM