Ντόναλντ Τραμπ: 2η πολιτεία τον απέκλεισε από τις προκριματικές εκλογές

Ντόναλντ Τραμπ: 2η πολιτεία τον απέκλεισε από τις προκριματικές εκλογές Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Μέιν απέκλεισαν τον Ντόναλντ Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Είναι η δεύτερη πολιτεία, μετά το Κολοράντο, που παίρνει αυτή την απόφαση για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Η απόφαση συνδέεται με την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021. Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» να γίνει πρόεδρος, με βάση τη 14η τροπολογία του συντάγματος, η οποία αποκλείει την ανάδειξη σε αξίωμα ατόμων που ενεπλάκησαν σε «ανταρσία», εξήγησε η Σίνα Μπέλοους, υπουργός Εσωτερικών του Μέιν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής του Μέιν, ανακοίνωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου. Ο ίδιος στράφηκε κατά της Σίνα Μπέλοους, αναφέροντας ότι είναι εκπρόσωπος της «ριζοσπαστικής αριστεράς», επειδή είναι «ένθερμη υποστηρίκτρια» του Τζο Μπάιντεν. 

«Παρακολουθούμε απευθείας απόπειρα κλοπής των εκλογών και στέρησης του δικαιώματος ψήφου κάθε Αμερικανού ψηφοφόρου», ανέφερε σε ανακοίνωση η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. 

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, το ανώτατο δικαστήριο του Κολοράντο έκρινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να γίνει πρόεδρος, λόγω του ρόλου του στην εισβολή στο Καπιτώλιο και τον απέκλεισε από τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία. 

Ανάλογες διαδικασίες έχουν κινηθεί σε περίπου 15 πολιτείες, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής σε δύο έχουν απορριφθεί: στη Μινεσότα και το Μίσιγκαν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM