Ντόγκαν Ακάνλι: Η Τουρκία θέλει να με κάνει να σιωπήσω

Ντόγκαν Ακάνλι: Η Τουρκία θέλει να με κάνει να σιωπήσω Facebook Twitter
0


Για τον τούρκο συγγραφέα, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στη Γρανάδα και συνελήφθη έπειτα από τουρκικό ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Interpol, ο λόγος για τη σύλληψή του είναι ότι εδώ και χρόνια τηρεί επικριτική στάση έναντι της τουρκικής πολιτικής εξουσίας και ασχολείται στα έργα του με την γενοκτονία των Αρμενίων.


Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση του ARD ο Ντόγκαν Ακάνλι, ο οποίος διέφυγε στις αρχές του ΄90 στη Γερμανία για να γλιτώσει από τις πολιτικές διώξεις στην πατρίδα του, κατέστησε σαφές ότι παρά τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί:
«Όπως και παλαιότερα, παραμένω επικριτικός απέναντι στην τουρκική πολιτική εξουσία και το τουρκικό παρελθόν. Και αυτό δεν αρέσει στην Τουρκία για αυτό και θέλουν να με κάνουν να σιωπήσω. Αλλά μετά τα 60 δεν θέλω πια να σιωπώ».


Χάρη και στην παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος επικοινώνησε με τον ισπανό ομόλογό του, ο Ντόγκαν Ακάνλι αφέθηκε χθες ελεύθερος, υπό τον όρο ότι θα παραμείνει το επόμενο διάστημα στη Μαδρίτη. Ας σημειωθεί ότι η τουρκική δικαιοσύνη που κατηγορεί τον συγγραφέα για συμμετοχή σε ληστεία μετά φόνου, έχει τη δυνατότητα εντός 40 ημερών να ζητήσει την έκδοση του Ντόγκαν Ακάνλι προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.


«Χαίρομαι πολύ που είμαι ελεύθερος και δεν βρίσκομαι πια σε προσωρινή κράτηση, δηλώνει ο συγγραφέας. Παρά τις προσπάθειες του Ισπανού δικηγόρου μου να με πείσει ότι οι συνθήκες στα ισπανικά κρατητήρια είναι καλύτερες από ό,τι στα τουρκικά, έχω σιχαθεί πια τις προσωρινές κρατήσεις και τις φυλακές».


Ο Ντόγκαν Ακάνλι, ο οποίος έχει περάσει δύο χρόνια της ζωής του σε τουρκικές φυλακές, επιθυμεί τώρα να εγκαταλείψει όσο το δυνατόν ταχύτερα την Ισπανία και να επιστρέφει στην Κολωνία, όπου ζει εδώ και 25 χρόνια.


«Θέλω να γυρίσω το συντομότερο στη Γερμανία και να βρω επιτέλους την ησυχία μου. Αν και ελεύθερος πλέον στην Ισπανία, δεν μπορώ να ευχαριστηθώ την ελευθερία μου».

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ