Ντέιβιντ Κάμερον: O Μπόρις Τζόνσον είναι ψεύτης που στήριξε το Brexit για να βοηθήσει την καριέρα του

Ντέιβιντ Κάμερον: O Μπόρις Τζόνσον είναι ψεύτης που στήριξε το Brexit για να βοηθήσει την καριέρα του Facebook Twitter
Mετά από μακρόχρονη σιωπή ο Ντέιβιντ Κάμερον λύνει τη σιωπή του για το Brexit και τον Μπόρις Τζόνσον
2

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τελικά έλυσε τη σιωπή του για το Brexit, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι «δεν θα με συγχωρήσουν» ποτέ για το δημοψήφισμα και παράλληλα αποκαλεί ψεύτη τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να ξεκίνησε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του νυν Πρωθυπουργού. Ο Κάμερον δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις πρόσφατες τακτικές του Τζόνσον και πρόσθεσε ότι πίστευε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit μπορεί να είναι ακόμα δυνατό.


Ο Κάμερον προωθεί αυτήν τη στιγμή τα απομνημονεύματά του τα οποία θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Μιλώντας στους Τimes για τον θυμό που αντιμετώπισε για την απόφασή του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα γα το Brexit, είπε ότι ορισμένοι άνθρωποι «δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Δηλώνει πως σκέφτεται το δημοψήφισμα κάθε μέρα και το γεγονός πως έχασε, αλλά και τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά. Όμως, προσθέτει πως αυτό που τον τρομάζει περισσότερο είναι «τι θα ακολουθήσει».

«Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ψεύτης ο οποίος υποστήριξε την εκστρατεία αποχώρησης για να βοηθήσει την καριέρα του», γράφει ο Ντέιβιντ Κάμερον στα απομνημονεύματά του, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό. Σε αποσπάσματα του βιβλίου του, κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον για την εγκαθίδρυση μιας ρατσιστικής προεκλογικής εκστρατείας επικεντρώνοντας την προσοχή στην Τουρκία και την ενδεχόμενη ένταξή της στην ΕΕ. «Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβω την εμμονή της επιλογής να φύγουμε», γράφει. «Γιατί να εστιάσουμε σε μια χώρα που δεν ήταν μέλος της ΕΕ; Η απάντηση ήταν ότι ήταν μια μουσουλμανική χώρα, η οποία έτρεφε τους φόβους για τον ισλαμισμό, τη μαζική μετανάστευση και τον μετασχηματισμό των κοινοτήτων».

Στο βιβλίο, ο Κάμερον λέει ότι «λυπάται πραγματικά» για την αβεβαιότητα και τον διχασμό που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα του 2016 και στην πρώτη του συνέντευξη δηλώνει πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι εφικτό. «Δεν νομίζω ότι μπορείτε να το αποκλείσετε, επειδή είμαστε δεσμευμένοι», είπε στους Times.

Ο Κάμερον αναφέρει ξανά τη λύπη του για την απώλεια του δημοψηφίσματος, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την έκκληση για ψηφοφορία και είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν η "σωστή προσέγγιση". Ωστόσο, η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού έφερε στο φως μια νέα συζήτηση σχετικά με το ρόλο του στο αδιέξοδο του Brexit και τα κίνητρά του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με τη συζήτηση αυτή να γίνεται ακόμη και από εκείνους που τον στήριξαν. Ωστόσο τα βρετανικά μμε σχολιάζουν πως η επιστροφή του Κάμερον στη δημοσιότητα αυτή την περίοδο μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τον Τζόνσον και τις λεπτές ισορροπίες στην εκστρατεία για αποχώρηση ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Για το Βrexit με συμφωνία δηλώνει πως «Νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε μια κατάσταση η οποία σημαίνει πως θα φύγουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι, γείτονες και συνεργάτες. Μπορούμε να φτάσουμε εκεί».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ