Νορβηγία: Η πρωθυπουργός ζητά συγνώμη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Νορβηγία: Η πρωθυπουργός ζητά συγνώμη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η αστυνομία στη Νορβηγία ξεκινά έρευνα καθώς η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ, παραβίασε τους τοπικούς και εθνικούς περιορισμούς που είχε θέσει η κυβέρνησή της κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σόλμπεργκ και η οικογένειά της γιόρτασαν τα 60α γενέθλιά της στο Geilo, ένα χιονοδρομικό κέντρο στα νότια της χώρας, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η οικογένεια βρέθηκε μαζί για να γιορτάσει δύο νύχτες στη σειρά, λένε οι πληροφορίες.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο, καθώς και τις δηλώσεις της πρωθυπουργού, η αστυνομία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών ελέγχου», ανέφερε σε δήλωση η Νοτιοανατολική Αστυνομική Περιφέρεια. .

Δεκατρία μέλη της οικογένειας της πρωθυπουργού και ο συνοδός της δείπνησαν σε εστιατόριο στο Geilo την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Η πρωθυπουργός δεν ήταν παρούσα στο γεύμα εκείνο το απόγευμα καθώς έκανε έναν οφθαλμολογικό έλεγχο στο Όσλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την επόμενη νύχτα όμως, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, εκείνη και 14 ακόμα άτομα έτρωγαν σούσι σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

«Εγώ που κάθε μέρα κάθομαι και λέω στους ανθρώπους για τα μέτρα θα έπρεπε να γνωρίζω καλύτερα τους κανόνες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έλεγξα τους κανόνες καλά και δεν συνειδητοποίησα ότι όταν μια οικογένεια βγαίνει μαζί και είναι μία συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 άτομα, τότε χαρακτηρίζεται ως γεγονός» ανέφερε η πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό οργανισμό NRK.

«Λυπάμαι που η οικογένειά μου και εγώ παραβιάσαμε τους κανόνες κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί αυτό. Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε τις συστάσεις που σας ζήτησα να ακολουθήσετε», ανέφερε η Σολμπεργκ ζητώντας συγνώμη με ανάρτησή της στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Hans Fredik Marthinussen, καθηγητή νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, η πρωθυπουργός παραβίασε το άρθρο 13 των κανονισμών κατά του κορωνοϊού της Νορβηγίας.

Με πληροφορίες του Local.no

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ