Νομιμοποιείται η παραγωγή και χρήση κάνναβης στην Ουρουγουάη

Νομιμοποιείται η παραγωγή και χρήση κάνναβης στην Ουρουγουάη Facebook Twitter
2

Την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, εισηγήθηκε η  κυβέρνηση της Ουρουγουάης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από την Γερουσία. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβλέπει την καλλιέργεια, την διακίνηση και την χρήση μαριχουάνας, προσβλέποντας στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

"Αυτό που επιδιώκουμε είναι ο έλεγχος αυτής της κακιάς συνήθειας που γίνεται εθισμός. Για να την καταπολεμήσουμε με όρους αγοράς, θα πρέπει η πολιτεία να μπορεί να προσφέρει την μαριχουάνα σε πιο χαμηλές τιμές. Αντί να πολεμάμε το εμπόριο ναρκωτικών μέσω της αστυνομίας θα το εξαλείψουμε από την αγορά”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουγίχα.

 

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Βουλή των αντιπροσώπων, έχει εγείρει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην χώρα. “Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι ιδιαίτερο εάν το προσεγγίσει όμως κανείς με προσοχή αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών δεν λύνεται με τέτοιους τρόπους. Σε λίγο θα φτάσουμε να μιλάμε για την αποποινικοποίηση της κοκαΐνης που είναι και η πιο σημαντική αγορά”, τόνισε η εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος, Βερόνικα Αλόνσο.

Εάν το μέτρο εγκριθεί οι χρήστες μαριχουάνας θα μπορούν να προμηθεύονται μέχρι 40 γραμμάρια κάθε μήνα από τα κρατικά φαρμακεία, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 18 ετών και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κράτους.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Νομιζω οτι οι κακες συνηθειες που γινονται εθισμοι καλο ειναι να αποφευγονται ή τουλαχιστον να περιοριζονται και οχι να ελεγχονται απο κρατικες δομες!