Νιγηρία: Ιδιωτικά τζετ, λάμψη και αίγλη στον βασιλικό γάμο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Νιγηρία: Ιδιωτικά τζετ, λάμψη και αίγλη στον βασιλικό γάμο [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Instagram
0

Ιδιωτικά αεροσκάφη πλημμύρισαν τον αεροδιάδρομο στη βόρεια πόλη της Νιγηρίας, Κάνο για να παραστούν στον βασιλικό γάμο του Yusuf Buhari με τη Zahra Nasir Bayero.

Μέλη της ελίτ κοινωνίας της χώρας και υψηλόβαθμα πρόσωπα της Δυτικής Αφρικής παρέστησαν στον γάμο του γιου του προέδρου της χώρας και της κόρης του εξέχοντος θρησκευτικού ηγέτη.

Ο 27χρονος Yusuf Buhari, είναι ο μοναχογιός του προέδρου, ενώ η 19χρονη Zahra Nasir Bayero είναι η δεύτερη κόρη του εμίρη. Ο αδερφός του Εμίρ Μπαγιέρο είναι ο εμίρης του Κάνο, ενός από τους σημαντικότερους ισλαμιστές ηγέτες της Νιγηρίας.

Ο Πρόεδρος Buhari, ο οποίος παρευρέθηκε στον γάμο την Παρασκευή, είχε συγκροτήσει νωρίτερα μια επιτροπή 145 μελών για τους εορτασμούς, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νιγηρία: Ιδιωτικά τζετ, λάμψη και αίγλη στον βασιλικό γάμο [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
infodig.com.ng

Χιλιάδες παρακολούθησαν την εκδήλωση στο παλάτι του Εμίρη του Bichi, μια πόλη στην πολιτεία Κάνο.

Ένας ιστορικός είπε στο BBC ότι δεν είχε ξαναγίνει στη Νιγηρία γάμος μεταξύ μελών της προεδρικής και της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες οι γιορτές συνεχίστηκαν καθώς ο πατέρας της νύφης Nasir Ado Bayero στέφθηκε επίσημα ως εμίρης του Bichi. Αλλά το ζευγάρι των νεονύμφων δεν παραβρέθηκε στην τελετή.

Νιγηρία: Ιδιωτικά τζετ, λάμψη και αίγλη στον βασιλικό γάμο [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Instagram/Wraith Studio

Η οικογένεια του γαμπρού πλήρωσε 500.000 νάιρα, δηλαδή 1.200 δολάρια ως τιμή για τη νύφη - περίπου 10 φορές το μέσο ποσό στη βόρεια Νιγηρία.

Ο Ishaq Khalid, ανταποκριτής του BBC στη Νιγηρία ανέφερε ότι οι φωτογραφίες πριν από το γάμο της νύφης προκάλεσαν αντιπαραθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικούς να χαρακτηρίζουν τα ρούχα της «ανήθικα» επειδή οι ώμοι της ήταν εκτεθειμένοι.

Άλλοι πάλι την υπερασπίστηκαν.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι 100 ιδιωτικά αεροσκάφη πέταξαν για την περίσταση. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου είπε στο BBC ότι στην πραγματικότητα ήταν λιγότερα από 50.

Βέβαια, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν ήταν τόσο φαντασμαγορικές λόγω των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Πολλοί από τους καλεσμένους φορούσαν μάσκες προσώπου, με τη Νιγηρία να αγωνίζεται επί του παρόντος να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων.

Νιγηρία: Ιδιωτικά τζετ, λάμψη και αίγλη στον βασιλικό γάμο [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
vanguardngr

Υπήρχε αυστηρή ασφάλεια στη γαμήλια τελετή, με αστυνομικούς και στρατιωτικούς να φυλάσσουν το παλάτι και να σταθμεύουν σε κοντινές στρατηγικές τοποθεσίες.

Τον γάμο έκανε ο υπουργός Επικοινωνιών Isa Ali Pantami, ο οποίος είναι και ιμάμης.

Κορυφαίοι πολιτικοί και τοπικοί, θρησκευτικοί κυβερνήτες από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στο σπουδαίο γεγονός, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αξιωματούχων της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών και ο προκάτοχος του προέδρου Muhammadu Buhari, ο Goodluck Jonathan, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του 2015.

Η πρώτη κυρία της Γκάμπιας Fatoumata Bah Barrow και ο πρώην πρόεδρος του Νίγηρα, Muhammadu Issoufu, ήταν μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ