Νιγηρία: Έλληνας εργαζόμενος της εταιρείας Setraco ανάμεσα στους ομήρους μετά απο επίθεση ενόπλων

Νιγηρία: Έλληνας εργαζόμενος της εταιρείας Setraco ανάμεσα στους ομήρους μετά απο επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
0

Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα το υπουργείο εξωτερικών. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για απαγωγή επτά ατόμων.
Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία ενημερώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία».

 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση, που θα κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

«Εγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν.

«Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.

H επίθεση σημειώθηκε στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου η Setraco Nigeria Limited έχει αναλάβει την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM