Νιγηρία: 15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του - Ήθελε να αγοράσει ρούχα

Νιγηρία: 15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του - Ήθελε να αγοράσει ρούχα Facebook Twitter
0

Ένας 15χρονος από τη Νιγηρία συνελήφθη, αφού σκηνοθέτησε την απαγωγή του με φίλους του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του. 

Ο έφηβος και οι συνεργοί του, ηλικίας 15-22 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαιτούσαν λύτρα ύψους 500.000 νάιρα (1.250 ευρώ).

«Είχαν σκηνοθετήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό, Τέρνα Τιόπεβ.

Όταν ρωτήθηκαν για τα κίνητρά τους, οι νέοι υποστήριξαν ότι ήθελαν να αγοράσουν καινούργια ρούχα, εξήγησε ο αξιωματικός.

Λίγες ημέρες πριν από την ψεύτικη απαγωγή, ο πατέρας του εφήβου είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του για να πληρώσει τα έξοδα για το σχολείο των παιδιών του και τους λογαριασμούς του σπιτιού, έναντι του ποσού των 500.000 νάιρα, όσα, δηλαδή, απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι απαγωγείς.

«Τηλεφώνησαν στον πατέρα του και του είπαν ότι ο γιος του είχε μεταφερθεί σε μια άλλη πολιτεία κι ότι θα τον σκότωναν εάν ειδοποιούσε την αστυνομία» εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό.

Συγκλονισμένος, ο πατέρας του εφήβου κάλεσε την αστυνομία έπειτα από κάποιες ημέρες. Οι ερευνητές κατάφεραν να τους βρουν, σε ένα σπίτι στην ίδια πόλη, και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση από το νούμερο του τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι ψεύτικοι απαγωγείς.

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM
ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM