Νηφαλιότητα συνιστά η Ύπατη Αρμοστεία για τα γεγονότα στην Πάτρα

Νηφαλιότητα συνιστά η Ύπατη Αρμοστεία για τα γεγονότα στην Πάτρα Facebook Twitter
0

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία ενός 30χρονου άντρα ενώ έκανε έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

Όπως επισημαίνει για την δολοφονική ενέργεια έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η αγανάκτηση, τονίζει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας.

’’Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας ή οπουδήποτε αλλού στην Ελληνική επικράτεια’’.

Τονίζεται ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που απαιτούν «σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους». 

Τέλος καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις βίας, ενώ επισημαίνει την «ανάγκη στήριξης των προσπαθειών για αναμόρφωση του συστήματος ασύλου και βελτίωση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ