Nετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους απελάσει

Nετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους απελάσει Facebook Twitter
5

Σάλο προκαλεί στο Ισραήλ δήλωση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος ισχυρίστηκε δημόσια ότι η ναζιστική κυβέρνηση του Χίτλερ δεν είχε καμία πρόθεση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους και ήθελε μόνο να τους απελάσει. Όπως αναφέρει η εφημερίδα HAARETZ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό «ήταν ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί, αυτός που φύτεψε την ιδέα της εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης στο μυαλό του Αδόλφου Χίτλερ».

Ο Al-Husseini ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία, αφορούσε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του '30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία.

Στο βίντεο, ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι ο Αλ-Χουσεϊνί «είχε κεντρικό ρόλο στην υποδαύλιση της λεγόμενης  τελική λύσης. Πήγε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους την εποχή εκείνη, ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους. Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: «Αν τους απελάσεις, όλοι θα έρθουν εδώ. '' Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω με αυτούς;» ρώτησε ο Χίτλερ. «Κάψτε τους! του είπε ο Μουφτής», είπε ο Νετανιάχου.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Απλως απιστευτο.Αν βεβαια ο Νετανιαχου θεωρει αρχιτεκτονα του ολοκαυτωματος τον αλ-Χουσεϊνι, μαλλον μας λεει εμμεσως οτι αδικως απηχθη, δικαστηκε και εκτελεστηκε για ακριβως το ιδιο πραγμα ο Αντολφ Αϊχμαν.Δεν ειναι βεβαια και τοσο περιεργο, οταν υπουργοι της κυβερνησης του εχουν καλεσει σε ολοκληρωτικο πολεμο κατα των παλαιστινιων, αλλα θα περιμενε κανεις οτι δε γινεται να κανει δημοσιως τετοια δηλωση.
Ουαου! ποιος θα το φαντάζονταν οτι υπάρχει μεριδα Ισραηλινων, που θα ξεπουλούσαν την ιστορια τους, τα θυματα του ολοκαυτώματος για λίγα εκταρια γης παραπανω.
Καλά μιλάμε έχουμε ξεφύγει τελείως... Τι μας λες ωρε Νετανιάχου? Πήγε ένας μούφτης στο Βερολίνο, είπε στον Χίτλερ να κάψει τους εβραίους και ο άλλος είπε, "ω! μα τι καλή ιδεά!"...Έτσι σκέφτεσαι να υποδαυλίσεις κι άλλο θρησκευτικό μίσος για να συνεχίσετε να αιματοκυλιέστε εις στον αιώνα τον άπαντα?Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιός είπε στον Χίτλερ να κάψει Έλληνες, Γάλλους, Τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, άτομα με ειδικές ανάγκες? ο Θεός?Έπρεπε να ντρέπεσαι, που αγνοείς ιστορικά στοιχεία και κατευθύνεις μάζες με τις χαζομάρες σου.Η Τελική Λύση αποφασίστηκε στην Διάσκεψη της Βανζεέ, στην οποία συμμετείχαν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ αξιωματικοί των SS και εκεί αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η "Επιχείρηση Ραινχαρτ" η αλλιώς η "Τελική Λύση" στο πρόβλημα των εβραίων.Το οτι ο μούφτης ήταν και αυτός φανερά ναζί, είναι μια πολύ βολική σύμπτωση.