Nετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους απελάσει

Nετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους απελάσει Facebook Twitter
5

Σάλο προκαλεί στο Ισραήλ δήλωση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος ισχυρίστηκε δημόσια ότι η ναζιστική κυβέρνηση του Χίτλερ δεν είχε καμία πρόθεση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους και ήθελε μόνο να τους απελάσει. Όπως αναφέρει η εφημερίδα HAARETZ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό «ήταν ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί, αυτός που φύτεψε την ιδέα της εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης στο μυαλό του Αδόλφου Χίτλερ».

Ο Al-Husseini ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία, αφορούσε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του '30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία.

Στο βίντεο, ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι ο Αλ-Χουσεϊνί «είχε κεντρικό ρόλο στην υποδαύλιση της λεγόμενης  τελική λύσης. Πήγε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους την εποχή εκείνη, ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους. Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: «Αν τους απελάσεις, όλοι θα έρθουν εδώ. '' Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω με αυτούς;» ρώτησε ο Χίτλερ. «Κάψτε τους! του είπε ο Μουφτής», είπε ο Νετανιάχου.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Απλως απιστευτο.Αν βεβαια ο Νετανιαχου θεωρει αρχιτεκτονα του ολοκαυτωματος τον αλ-Χουσεϊνι, μαλλον μας λεει εμμεσως οτι αδικως απηχθη, δικαστηκε και εκτελεστηκε για ακριβως το ιδιο πραγμα ο Αντολφ Αϊχμαν.Δεν ειναι βεβαια και τοσο περιεργο, οταν υπουργοι της κυβερνησης του εχουν καλεσει σε ολοκληρωτικο πολεμο κατα των παλαιστινιων, αλλα θα περιμενε κανεις οτι δε γινεται να κανει δημοσιως τετοια δηλωση.
Ουαου! ποιος θα το φαντάζονταν οτι υπάρχει μεριδα Ισραηλινων, που θα ξεπουλούσαν την ιστορια τους, τα θυματα του ολοκαυτώματος για λίγα εκταρια γης παραπανω.
Καλά μιλάμε έχουμε ξεφύγει τελείως... Τι μας λες ωρε Νετανιάχου? Πήγε ένας μούφτης στο Βερολίνο, είπε στον Χίτλερ να κάψει τους εβραίους και ο άλλος είπε, "ω! μα τι καλή ιδεά!"...Έτσι σκέφτεσαι να υποδαυλίσεις κι άλλο θρησκευτικό μίσος για να συνεχίσετε να αιματοκυλιέστε εις στον αιώνα τον άπαντα?Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιός είπε στον Χίτλερ να κάψει Έλληνες, Γάλλους, Τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, άτομα με ειδικές ανάγκες? ο Θεός?Έπρεπε να ντρέπεσαι, που αγνοείς ιστορικά στοιχεία και κατευθύνεις μάζες με τις χαζομάρες σου.Η Τελική Λύση αποφασίστηκε στην Διάσκεψη της Βανζεέ, στην οποία συμμετείχαν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ αξιωματικοί των SS και εκεί αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η "Επιχείρηση Ραινχαρτ" η αλλιώς η "Τελική Λύση" στο πρόβλημα των εβραίων.Το οτι ο μούφτης ήταν και αυτός φανερά ναζί, είναι μια πολύ βολική σύμπτωση.