Νέους δασμούς σε «δεκάδες χώρες», προανήγγειλε ο Τραμπ

ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε τη μονομερή επιβολή νέων δασμών σε πολλούς από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, αντί της σύναψης συμφωνίας με αυτούς. 

Μιλώντας σήμερα σε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει νέους δασμούς «τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες».

Οι υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου, Σκοτ Μπέσεντ και Χάουαρντ Λούτνικ, «θα στείλουν επιστολές που ουσιαστικά θα λένε στους ανθρώπους τι θα πληρώνουν για να κάνουν επιχειρήσεις στις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.  

Ο Τραμπ δήλωσε ότι, ενώ «150 χώρες» ήθελαν να συμφωνήσουν συμφωνίες, «δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε στον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να μας δουν». Η κυβέρνησή του μείωσε πολλούς από τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Τραμπ κατά τη λεγόμενη «Ημέρα Απελευθέρωσής» του στις 2 Απριλίου στο 10% για περίοδο 90 ημερών. 

Έχει επίσης συνάψει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον μήνα για την παροχή δασμολογικής ελάφρυνσης για προϊόντα όπως ο χάλυβας και τα αυτοκίνητα, καθώς και για την από κοινού ανακοίνωση μειώσεων δασμών με την Κίνα αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, η Ουάσινγκτον διεξάγει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την Ιαπωνία, την Ινδία και άλλες χώρες. 

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM
O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM