Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: Δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε κολέγιο

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: Δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε κολέγιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε ένα κοινοτικό κολέγιο στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και το έχουν σκάσει από το σημείο, ενώ το ίδρυμα βρίσκεται σε κατάσταση lockdown.

Η αστυνομία ενημερώθηκε περί τις 10:10 (τοπική ώρα) και αμέσως φοιτητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κλήθηκαν να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να κρυφτούν. 

«Είμαστε αντιμέτωποι με ενεργό δράστη. Αστυνομικοί είναι επί τόπου. Η πανεπιστημιούπολη έχει μπει σε lockdown με καταφύγια για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό» αναφέρθηκε στην ενημέρωση από τις Αρχές. 

Περί τις 11:50, σε νέα ενημέρωση, έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε πλέον απειλή στο σημείο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υπάρχει ενεργός δράστης στην πανεπιστημιούπολη στο Forsyth Tech. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη στο σημείο. Δεν υπάρχουν άλλες απειλές σε κάποιο άλλο σχολείο στην περιοχή». 

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εικόνα για θύματα από τους πυροβολισμούς. 

Όσον αφορά στους δράστες, η αστυνομία προειδοποίησε πως παραμένουν ένοπλοι ενώ φορούν γκρι ρούχα και μαύρες κουκούλες. 

Είναι μεγάλη η δύναμη της αστυνομίας που παραμένει στο σημείο, ενώ υπάρχουν και drones που σκανάρουν την περιοχή από αέρος. 

Φοιτητής του κολεγίου σημείωσε πως ήταν στο πρώτο όροφο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί σε κοντινό σημείο. Έλαβε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του από τους ιθύνοντες και πολύ γρήγορα κινήθηκε προς ασφαλές σημείο, ενώ η αστυνομία έστησε περίμετρο. 

«Είναι κάτι που απλά δεν περιμένεις» είπε ο φοιτητής. «Η έκφραση του απόλυτου τρόμου στο πρόσωπο του καθηγητή μου όταν μας είπε ότι υπήρχε συναγερμός για ενεργό δράστη είναι κάτι που δεν μπορώ να διαγράψω από το μυαλό μου».

Το περιστατικό έρχεται μέρες μετά τους πυροβολισμούς στο χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ, όπου ένοπλη σκότωσε τρία παιδιά και τρία άτομα προσωπικού. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM