Νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα επιβάλλει η ΕΕ

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα επιβάλλει η ΕΕ Facebook Twitter
1

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα επιβάλλει και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αναστείλει όλες τις συναντήσεις του G-8.


Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος και σε άλλους ρώσους αξιωματούχους, πέραν των 21 που έχουν ήδη στοχευθεί από τις αρχές της εβδομάδας.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος διεμήνυσε πως η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό. Η ρωσική κυβέρνηση συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει το θέμα της «υποστήριξης προς την Υπερδνειστερία», περιοχή με μεγάλη ρωσική κοινότητα στο Μόλδοβα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΧΑΜΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ισραήλ «αψηφά τις διεθνείς εκκλήσεις»: Γιατί η αμερικανική πρόταση για τη Γάζα «δεν ικανοποιεί τη Χαμάς»

Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ έχει επιταχύνει την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια