Νέα Ζηλανδία: Συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να μπουν στο υπό lockdown Όκλαντ με «μεγάλη ποσότητα KFC»

New Zealand Covid: Men caught smuggling KFC into lockdown-hit Auckland Facebook Twitter
0

Μια ασυνήθιστη σύλληψη έκανε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία. Έπιασε ένα δίδυμο που προσπάθησε να μπει στο Όκλαντ- που είναι σε lockdown- με το πορτμπαγκάζ γεμάτο μερίδες KFC και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. 

Οι δύο άνδρες- 23 και 30 ετών- κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Το Όκλαντ βρίσκεται σε lockdown επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα εστιατόρια είναι κλειστά, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε το take away.  

Αστυνομικοί παρατήρησαν ένα «ύποπτο» όχημα να κινείται σε χαλικόδρομο στα περίχωρα του Όκλαντ, δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Όταν είδαν το περιπολικό έκαναν αναστροφή και επιτάχυναν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την αστυνομία. Έγινε έρευνα στο όχημα βρέθηκαν μετρητά και μεγάλη ποσότητα takeaway», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνονται τουλάχιστον τρεις κουβάδες με κοτόπουλο, περίπου 10 συσκευασίες με λαχανοσαλάτα, ένα μεγάλο πακέτο με τηγανητές πατάτες και τέσσερις μεγάλες τσάντες από το KFC. 

Επίσης κατασχέθηκαν 100.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (70.000 δολάρια ΗΠΑ) σε μετρητά. Δεν είναι σαφές αν οι δύο άνδρες σκόπευαν να πουλήσουν τα φαγητά ή αν ήλπιζαν να αποτελέσουν αντιπερισπασμό, σε περίπτωση που τους σταματούσαν για έλεγχο. 

Οι δυο τους προς το παρόν είναι αντιμέτωποι με τις αυστηρές ποινές για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και είναι πιθανό να τους βαρύνουν κι άλλες κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομία. Τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων για την πανδημία μπορεί να φτάσουν έως και περίπου 2.300 ευρώ, ενώ οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως έξι μηνών. 

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Όκλαντ μπαίνει σε lockdown επιπέδου 3, όμως οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο σχολείο ή για ψώνια. Η υπόλοιπη χώρα είναι στο επίπεδο 2, με ανοιχτά τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM