Μια ασυνήθιστη σύλληψη έκανε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία. Έπιασε ένα δίδυμο που προσπάθησε να μπει στο Όκλαντ- που είναι σε lockdown- με το πορτμπαγκάζ γεμάτο μερίδες KFC και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. 

 

Οι δύο άνδρες- 23 και 30 ετών- κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Το Όκλαντ βρίσκεται σε lockdown επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα εστιατόρια είναι κλειστά, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε το take away.  

 

Αστυνομικοί παρατήρησαν ένα «ύποπτο» όχημα να κινείται σε χαλικόδρομο στα περίχωρα του Όκλαντ, δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Όταν είδαν το περιπολικό έκαναν αναστροφή και επιτάχυναν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την αστυνομία. Έγινε έρευνα στο όχημα βρέθηκαν μετρητά και μεγάλη ποσότητα takeaway», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

 

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνονται τουλάχιστον τρεις κουβάδες με κοτόπουλο, περίπου 10 συσκευασίες με λαχανοσαλάτα, ένα μεγάλο πακέτο με τηγανητές πατάτες και τέσσερις μεγάλες τσάντες από το KFC. 

 

Επίσης κατασχέθηκαν 100.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (70.000 δολάρια ΗΠΑ) σε μετρητά. Δεν είναι σαφές αν οι δύο άνδρες σκόπευαν να πουλήσουν τα φαγητά ή αν ήλπιζαν να αποτελέσουν αντιπερισπασμό, σε περίπτωση που τους σταματούσαν για έλεγχο. 

 

Οι δυο τους προς το παρόν είναι αντιμέτωποι με τις αυστηρές ποινές για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και είναι πιθανό να τους βαρύνουν κι άλλες κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομία. Τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων για την πανδημία μπορεί να φτάσουν έως και περίπου 2.300 ευρώ, ενώ οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως έξι μηνών. 

 

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Όκλαντ μπαίνει σε lockdown επιπέδου 3, όμως οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο σχολείο ή για ψώνια. Η υπόλοιπη χώρα είναι στο επίπεδο 2, με ανοιχτά τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ.