ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Νέα Ζηλανδία: Επιχείρησε να περάσει λαθραία 1.000 κάκτους και παχύφυτα που είχε κρυμμένα πάνω της

Νέα Ζηλανδία: Επιχείρησε να περάσει λαθραία 1.000 κάκτους και παχύφυτα που είχε κρυμμένα πάνω της Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Επιχείρησε να περάσει λαθραία 1.000 κάκτους και παχύφυτα που είχε κρυμμένα πάνω της (Pixabay)
0

Μια γυναίκα καταδικάστηκε στη Νέα Ζηλανδία όταν συνελήφθη στην προσπάθειά της να περάσει λαθραία σχεδόν 1.000 κάκτους και παχύφυτα, που ήταν δεμένα στο σώμα της.

Η Wenqing Li, γνωστή ως Wendy, ομολόγησε την ενοχή της  στο περιφερειακό δικαστήριο του Μανουκάου, όπου βρέθηκε κατηγορούμενη για δύο ξεχωριστές παραβιάσεις των νόμων περί βιοασφάλειας, προσπαθώντας να φέρει φυτά από την Κίνα.

Τον Μάρτιο του 2019, η 38χρονη που ζει στο Ώκλαντ προσπάθησε να περάσει λαθραία 947 παχύφυτα και κάκτους βάζοντάς τα μέσα σε κάλτσες και δένοντάς τα στο σώμα της. Τα φυτά αξίας πάνω από 10.000 δολ. περιελάμβαναν οκτώ είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Όταν η Li, έγινε αντιληπτή από έναν σκύλο ανιχνευτή, κατά την άφιξή της στο διεθνές αεροδρόμιο του Όκλαντ, προσπάθησε να πετάξει τους κάκτους στις τουαλέτες, όπου, όπως ανέφερε το Υπουργείο Πρωτοβάθμιας Βιομηχανίας «βρέθηκε μεγάλη ποσότητα φυτικού υλικού».

Η Li σκόπευε να πουλήσει τα παχύφυτα και τους κάκτους, τα οποία θεωρούνται ότι έχουν μεγάλη εμπορική αξία στην ηλεκτρονική αγορά του TradeMe.

Σε ξεχωριστό περιστατικό τον Ιούλιο του 2019, η Li εντοπίστηκε να έχει κρυμμένους στις αποσκευές της 142 σπόρους. Τους είχε τοποθετήσει μέσα σε εμπορικά συσκευασμένα καλύμματα iPad. Στις αποσκευές της βρέθηκαν και περισσότερες από 200 γλάστρες, μία εκ των οποίων περιείχε ένα σαλιγκάρι.

Την Τετάρτη, η Li καταδικάστηκε σε 12 μήνες αυξημένης εποπτείας και 100 ώρες κοινοτικής εργασίας.

Ο Simon Anderson, διευθυντής ερευνών στο Υπουργείο Πρωτοβάθμιας Βιομηχανίας, δήλωσε ότι η καταδίκη ήταν «μια καλή υπενθύμιση ότι οποιασδήποτε απόπειρα να εισαχθούν λαθραία φυτά ή άλλα απειλούμενα είδη στη Νέα Ζηλανδία θα διώκεται».

«Η οικονομία και ο τρόπος ζωής μας εξαρτάται από το να κρατήσουμε αυτές τις απειλές έξω από τη χώρα μας» τόνισε.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ