Νέα Υόρκη: Πρωτοχρονιά για λίγους, με οδοφράγματα, Gloria Gaynor και Jennifer Lopez

Νέα Υόρκη: Πρωτοχρονιά για λίγους, με οδοφράγματα, Gloria Gaynor και Jennifer Lopez Facebook Twitter
EPA
0

Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά για λίγους, λόγω πανδημίας, με οδοφράγματα και διάσημους τραγουδιστές έχει προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη.

Η πρόσβαση στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης αποκλείστηκε σήμερα με οδοφράγματα και μεταλλικά κιγκλιδώματα, όπου θα επιτραπούν μονάχα λίγοι προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ και άλλοι από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στους οποίους επετράπη να παρακολουθήσουν από κοντά την κάθοδο της μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τις λιτές εκδηλώσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν συνήθως τα τετράγωνα γύρω από την Times Square και στέκονται για ώρες στο κρύο, περιμένοντας την κρυστάλλινη μπάλα να κατέβει σιγά σιγά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει.

Η αστυνομία θα επιτρέψει να παραστούν μονάχα λίγες δεκάδες άνθρωποι φέτος, που θα φορούν μάσκα και δεν θα έχουν ενδείξεις πυρετού για να μπορέσουν να μπουν, μεταξύ άλλων τις τραγουδίστριες Τζένιφερ Λόπεζ και Γκλόρια Γκέινορ, η οποία θα τραγουδήσει την επιτυχία "I Will Survive" προς τέρψη λίγων δεκάδων εργαζόμενων της πρώτης γραμμής και των οικογενειών τους.

Οι διοργανωτές προσκάλεσαν έναν υπάλληλο παντοπωλείου, έναν θυρωρό, έναν διανομέα πίτσας και γιατρούς και νοσηλευτές, ανάμεσά τους τη Σάντρα Λίντσεϊ, τη νοσοκόμα που έκανε πρώτη στη χώρα το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

«Θα είναι στην πραγματικότητα, αναμφίβολα, η πιο ξεχωριστή, η πιο έντονη, η πιο συγκινητική παραμονή Πρωτοχρονιάς», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ντε Μπλάζιο, που θα πατήσει το κουμπί για να ξεκινήσει η κάθοδος της κρυστάλλινης μπάλας. «Το 2021, θα δείξουμε πως είναι να ανακάμπτει κανείς, να επιστρέφει».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM