Νέα προβλήματα για την Boeing - Αναστέλλει πτήσεις μετά από ελάττωμα σε εξάρτημα

Νέα προβλήματα για την Boeing - Αναστέλλει πτήσεις μετά από ελάττωμα σε εξάρτημα Facebook Twitter
0

Η Boeing ανέστειλε τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου 777X μετά την ανακάλυψη ελαττώματος σε εξάρτημα που συνδέει τον κινητήρα με το φτερό του αεροσκάφους, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την εταιρεία, η οποία έχει ήδη αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τη διάρκεια συντήρησης, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Το ελαττωματικό εξάρτημα θα αντικατασταθεί και οι δοκιμαστικές πτήσεις θα συνεχιστούν όταν θα είναι έτοιμες οι ομάδες της Boeing. Το εξάρτημα αυτό αφορά το μοντέλο 777-9, το οποίο προορίζεται να είναι το μεγαλύτερο δικινητήριο αεροσκάφος στον κόσμο.

Το πρόγραμμα του 777X παρουσιάσθηκε το 2013, αλλά έχει αντιμετωπίσει σημαντικές καθυστερήσεις λόγω τεχνικών ζητημάτων. Το αεροσκάφος αρχικά προγραμματιζόταν να τεθεί σε υπηρεσία το 2020, αλλά η πιστοποίησή του αναβλήθηκε για το 2025, καθώς δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή FAA.

Παρά τις δυσκολίες, η Boeing έλαβε την άδεια τον Ιούλιο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις με το 777-9, παρουσία εκπροσώπων της FAA, ένα σημαντικό βήμα για τη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο νέος επικεφαλής της Boeing, Κέλι Ορτμπεργκ, ανέλαβε καθήκοντα στις 8 Αυγούστου, διαδεχόμενος τον Ντέιβ Καλχούν. Ο Ορτμπεργκ παραδέχθηκε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία απαιτεί σημαντική προσπάθεια, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον. Επέλεξε να εγκατασταθεί στο Σιάτλ, έδρα της Boeing, όπου βρίσκονται οι γραμμές συναρμολόγησης των 737 και 777, κίνηση που χαρακτηρίστηκε θετική από το συνδικάτο IAM-District 751.

Ωστόσο, η Boeing κατέγραψε καθαρές απώλειες 1,44 δισεκατομμυρίου δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω μείωσης των παραδόσεων και απώλειας συμβολαίων στον τομέα της άμυνας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των παραγγελιών, με 72 νέες παραγγελίες τον Ιούλιο, εκ των οποίων 57 αφορούν τα αεροσκάφη 737 MAX.

Παράλληλα, η FAA πάγωσε την παραγωγή του 737 μετά από περιστατικό με την Alaska Airlines, όπου αποκολλήθηκε το κάλυμμα εξόδου κινδύνου εν πτήσει. Επιπλέον, η FAA ανακοίνωσε ότι οι θέσεις των πιλότων εκατοντάδων Boeing 787 θα πρέπει να επιθεωρηθούν μετά από περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της χιλιανής εταιρείας Latam τον Μάρτιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM