Νέα ήττα για Τραμπ - Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή για άμεση επαναφορά του αντιμεταστευτικού διατάγματος

Νέα ήττα για Τραμπ - Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή για άμεση επαναφορά του αντιμεταστευτικού διατάγματος Facebook Twitter
2

Απορρίφθηκε πριν από λίγη ώρα η προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ζητώντας να επανέλθει άμεσα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πρόσφυγες και πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του αμερικανικού εφετείου. 

Το δικαστήριο ζήτησε από τις δύο πλευρές, τους δικηγόρους που κατέθεσαν το αίτημα για αναστολή του διατάγματος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ και το υπουργείο Δικαιοσύνης, να καταθέσουν το σκεπτικό των θέσεων τους, προκειμένου να προχωρήσουν στη λήψη της απόφασης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την αμερικανική κυβέρνηση ή τον πρόεδρο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για να ανατρέψει την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή, ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζέιμς Ρόμπαρτ, ο οποίος ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση και προειδοποίησε πως η απόφαση αυτή προκαλεί άμεση βλάβη στο δημόσιο, εμποδίζει την εφαρμογή μιας εκτελεστικής διαταγής και αμφισβητεί την κρίση του προέδρου όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM