Ναυάγιο στη Σικελία: «Αβύθιστο» χαρακτήριζαν το Bayesian οι κατασκευαστές

Ναυάγιο στη Σικελία: «Αβύθιστο» χαρακτήριζαν το Bayesian οι κατασκευαστές Facebook Twitter
Το ιστιοφόρο που ναυάγησε στη Σικελία / Χ
0

Σοκαρισμένος είναι ο κατασκευαστής του Bayesian, που βυθίστηκε στη Σικελία στερώντας τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους. 

Σύγχυση έχει προκαλέσει η βύθιση του πολυτελούς ιστιοφόρου στην Σικελία, καθώς οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα σκαρί που αποτελεί θαύμα της ναυσιπλοΐας αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει. 

Σοκαρισμένος είναι και ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας που κατασκεύασε το «αβύθιστο» Bayesian. 

«H είδηση αυτή με έφερε από τη μια σε κατάσταση θλίψης, από την άλλη αδυνατώ να την πιστέψω. Αυτό το επεισόδιο φαίνεται ακατανόητο από τεχνικής άποψης αλλά και ως προς το πώς συνέβη. Ως κατασκευαστής των Perini, γνωρίζω πολύ καλά πώς αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί. Τα ιστιοφόρα είναι γνωστό ότι είναι απολύτως ασφαλή» είπε στο skynews, ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο της Italian Sea Group. 

Για τον ίδιο, το πιο πιθανό σενάριο της βύθισης του ιστιοφόρου στην Σικελία είναι αυτό της σειράς ανθρώπινων λαθών. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ενώ γνώριζαν για την επερχόμενη καταιγίδα, δεν αγκυροβόλησαν στο ασφαλές λιμάνι αλλά κοντά στην ακτή. Ακόμα, ο ίδιος θεωρεί ότι το σκάφος πήρε νερό και βυθίστηκε μέσα σε 16 λεπτά από την ώρα που ξεκίνησε η κακοκαιρία, διότι το πλήρωμα του ιστιοφόρου είχε αφήσει ανοιχτά τα φινιστρίνια. 

Ναυάγιο στη Σικελία: Θρίλερ με τη σορό της κόρης του Μάικ Λιντς

Η έρευνα για την ανάσυρση των σορών από το Bayesian συνεχίζεται, καθώς ένα άτομο που εξακολουθεί να αγνοείται πιστεύεται ότι είναι η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πηγές στο κοντινό περιβάλλον της οικογένειας.

Νωρίτερα, βρετανικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η σορός της 18χρονης Χάνα Λιντς είχε ανασυρθεί. H ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα σώματα όλων των αγνοουμένων ανδρών του ναυαγίου έχουν πλέον ανασυρθεί από το ναυάγιο του Bayesian, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν τον θάνατο του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς.

Πέντε σοροί έχουν μεταφερθεί στην ξηρά, αλλά δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα .Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, οι οικογένειες των θυμάτων πρέπει να ενημερώνονται πρώτα.

Υπενθυμίζεται πως το πτώμα του σεφ του «Bayesian», Ρεκάλντο Τόμας, είχε ανασυρθεί τη Δευτέρα. Οι έξι που παρέμεναν αγνοούμενοι ήταν ο Μάικ Λιντς, η κόρη του Χάνα Λιντς, ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, του δικηγορικού γραφείου Clifford Chance, και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο. Τα άλλα 15 άτομα που ήταν στο γιοτ διασώθηκαν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM