Στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα κατοικούν εδώ και καιρό κάποιες εναλλακτικές κοινότητες ανθρώπων που ήθελαν να απαλλαγούν από τον Δυτικό τρόπο ζωής και να έρθουν πιο κοντά στη φύση, να δημιουργήσουν τον δικό τους παράδεισο. 

 

Ανάμεσα σ' αυτά τα γκρουπς ο δημοσιογράφος του BBC, Ben Zand εντόπισε και τον αρχηγό και πρεσβευτή αυτού του εναλλακτικού τρόπου ζωής, τον Nature Boy (μτφρ.: Το αγόρι της φύσης), που δημιούργησε τη δική του φυλή που αποκαλείται Melanation.

Nature Boy: Ένας απατεώνας ή ένας σύγχρονος κήρυκας της ζωής στη φύση;

Το όνομα της προέρχεται από την ελληνική λέξη "μελανίνη", την ουσία που βρίσκεται στο σώμα μας και ενεργοποιείται κάθε φορά που εκτιθέμεθα στις ηλιακές ακτίνες, χαρίζοντας μας το μαύρισμα που αποκτούμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Ο Nature Boy -και εδώ αρχίζουν τα περίεργα της υπόθεσης- ισχυρίζεται ότι η φυσική ζωή κάτω από τον ήλιο δημιουργεί ένα είδος υπερανθρώπων. 

 

Πολύ σύντομα ο Ben Zand ρωτώντας τις ηλικίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη ζωή τους πίσω στη Δύση θα συνειδητοποιήσει ότι του απαντούν εξωφρενικά πράγματα. Όταν τους ρωτά πόσων ετών είναι, του λένε ότι δεν έχουν ηλικία, ότι είναι αθάνατοι και άφθαρτοι, επειδή ζουν κοντά στη φύση. Τι δεν πάει καλά εδώ; 

Nature Boy: Ένας απατεώνας ή ένας σύγχρονος κήρυκας της ζωής στη φύση;

Στα social media, στα ΜΜΕ, σε πλατφόρμες όπως το YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά διόλου κολακευτικά για τον Nature Boy. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πλύση εγκεφάλου και ομηρία των νεαρών μελών των γκρουπ που έχει δημιουργήσει. Εκείνος, βέβαια, συνεχίζει κανονικά τα κηρύγματα περί φυσικής ζωής, λέγοντας ότι η θεωρία του είναι πέρα από αυτήν του Malkolm-X και άλλων μαύρων ηγετών και κηρύκων. 

 

Η Ava, όπως και η Keyla, είναι από τα μέλη της αίρεσης που παράτησαν τα πάντα πίσω τους και βρέθηκαν στην Κόστα Ρίκα, υπό την ομπρέλα προστασίας του Nature Boy. Η Ava είναι μητέρα ενός μωρού αγοριού και δεν διστάζει να θηλάσει το παιδί της, περπατώντας και ενώ δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο του BBC για τη νέα της ζωή. 

 

Είναι η μόνη από τους ακόλουθους του Nature Boy που παραδέχεται ανοιχτά ότι πρόκειται για αίρεση. Στο μεταξύ εκείνος συνεχίζει να προσηλυτίζει κόσμο μέσω των βίντεο που ανεβάζει στο YouTube, πείθοντας αφελείς και απελπισμένους κατοίκους των μεγαλουπόλεων να του αφήσουν τα χρήματα και τα υπάρχοντά τους και εκείνος να φτιάξει έναν νέο τρόπο ζωής γι' αυτούς, κοντά στη φύση. 

 

Φυσικά, υπάρχουν και οι πρώην "πιστοί" που ξύπνησαν από τον λήθαργο και τη νιρβάνα που τους υποσχόταν και τον κατηγορούν ανοιχτά για τσαρλατανισμό και απάτη. "Δεν έχεις φτιάξει έναν παράδεισο, αλλά μια τρέλα. Δεν είσαι παρά ένας ψευδοπροφήτης που αποσπά χρήματα από αφελείς", καταγγέλλει μία γυναίκα πρώην μέλος της αίρεσης. 

Nature Boy: Ένας απατεώνας ή ένας σύγχρονος κήρυκας της ζωής στη φύση;

Και λέει αλήθεια. Ο Zand συναντά το πιο πιστό μέλος της αίρεσης, το "Χρυσό Αγόρι", έναν αφελή νεαρό που παραδέχεται ότι σε αντάλλαγμα για την αγνή ζωή του μέσα στη φύση, έδωσε στο Nature Boy την πιστωτική του κάρτα με χιλιάδες δολάρια και όλα εκείνα τα υλικά αντικείμενα (αξίας χιλιάδων δολαρίων) που τον απομάκρυναν από την αλήθεια της φυσικής ζωής... Και φυσικά έχει επιχείρημα. 

 

"Ο κόσμος φοβάται τις κυβερνήσεις. Φοβάται ότι θα χάσει το νερό του, την πρόσβαση σε τροφή. Δεν πρέπει να φοβόμαστε πια για όλα αυτά", λέει με θολωμένο βλέμμα. Τότε, τι χρειάζεται ο Nature Boy την τεχνολογία; Ο νεαρός έχει και γι' αυτό απάντηση: "Το Διαδίκτυο δόθηκε στη γενιά μας ως εργαλείο αφύπνισης. Για να πάρουμε τη σωστή πληροφορία για όσα κάνουμε λάθος"..!

 

Προς το τέλος της έρευνας και ενώ ο δημοσιογράφος ακόμη πασχίζει για να έρθει σε επαφή με τον αρχηγό της φυλής, ένα τηλεφώνημα του Nature Boy τρομοκρατεί τους νεαρούς που του μιλάνε. Δεν θέλει, λέει, να μιλάνε σε ξένους και να προωθούν εγωιστικά μηνύματα!

 

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες για το ότι έχει αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από κάθε προσήλυτο συνεχίζονται... 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr