Ν. Κορέα: Ο αντιπρόεδρος της Samsung καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών

Ν. Κορέα: Ο αντιπρόεδρος της Samsung καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών Facebook Twitter
Ο αντιπρόεδρος της Samsung επιστρέφει στη φυλακή (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο αντιπρόεδρος της Samsung, Λι Τζάε Γιονγκ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, από δικαστήριο της Νότιας Κορέας.

Ο 52χρονος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο που είχε ως συνέπεια την καθαίρεση της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χίε. Η ίδια την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε οριστικά σε 20 έτη φυλάκισης.

Ο Λι Τζάε Γιονγκ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, κατάχρηση και απόκρυψη εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα το 2017 και καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη. Όμως, τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς η ποινή μειώθηκε στο μισό, καθώς απορρίφθηκαν κάποιες κατηγορίες, ενώ εφετείο αποφάσισε να ανασταλεί η ποινή, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή απόφαση για ποινή φυλάκισης 2,5 ετών. Ο 52χρονος επιστρέφει στη φυλακή σε μία κρίσιμη εποχή για τη Samsung.

Ο πατέρας του, ο πρόεδρος της εταιρείας Λι Κουν- χι, πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο. Αν και εκείνος ήταν πρόεδρος έως το τέλος, ο de facto επικεφαλής της εταιρείας ήταν ο Λι Τζάε Γιονγκ από το 2014, όταν ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η είδηση για την ποινή φυλάκισης είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κατά 4% οι μετοχές της Samsung, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να καλύπτουν κάποιο από το χαμένο έδαφος. Ο 52χρονος συνελήφθη μετά την απόφαση και έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα πράξει.

Οι μπελάδες του με τη δικαιοσύνη δεν έχουν τελειώσει. Είναι αντιμέτωπος με μία ακόμη δίκη, για αμφιλεγόμενη συγχώνευση που έγινε το 2015. Σε βάρος 11 στελεχών της Samsung, ανάμεσά τους και ο ίδιος, ασκήθηκαν πέρυσι διώξεις για παράνομες συναλλαγές, χειραγώγηση μετοχών και ψευδορκία.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM