Ν. Αφρική: Σοκάρει η υπόθεση κανιβαλισμού από πέντε άντρες που σκότωναν στο όνομα της «μαγείας»

Ν. Αφρική: Σοκάρει η υπόθεση κανιβαλισμού από πέντε άντρες που σκότωναν στο όνομα της «μαγείας» Facebook Twitter
0

Πέντε άνδρες που κατηγορούνται για κανιβαλισμό οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου σε μια κωμόπολη της ανατολικής Νότιας Αφρικής που έχει σοκαριστεί από την υπόθεση αυτή. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν διαδήλωση έξω από το δικαστήριο, σύμφωνα με την αστυνομία.


Οι ύποπτοι κατάγονται από το Έσκουρτ, στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ. Συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ένας από αυτούς παραδόθηκε στις αρχές και ομολόγησε ότι "κουράστηκε να τρώει ανθρώπινο κρέας". Οι αποκαλύψεις του οδήγησαν στη σύλληψη των άλλων τεσσάρων.


Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου θα εξεταζόταν το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αποφάσισαν όμως τελικά να αποσύρουν το αίτημα.


Όλοι τους είναι ηλικίας περίπου 30 χρονών και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου και αποδοχή ανθρωπίνων μελών.


Η υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη προκάλεσε και μια έντονη δημόσια συζήτηση για τη μαγεία και την παραδοσιακή ιατρική στις αγροτικές κοινότητες της Νότιας Αφρικής, αφού ο ένας από τους υπόπτους δηλώνει "μάγος".


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που ομολόγησε εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Έσκουρτ στις 18 Αυγούστου και παρέδωσε έναν σάκο που περιείχε ένα ανθρώπινο πόδι και ένα χέρι. Παραδέχτηκε ότι έχει φάει ανθρώπινο κρέας και υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα σπίτι όπου βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα.


"Σε αυτό το στάδιο, αγνοούμε σε ποιους ανήκαν. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA", είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Διεξάγουμε επίσης έρευνες για να καταλάβουμε για πόσο καιρό γινόταν αυτό και πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν", πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία σχετίζει την υπόθεση με τη δολοφονία τουλάχιστον μιας γυναίκας από την ίδια περιοχή. Κάτοικοι άφηναν επίσης να εννοηθεί ότι οι δράστες μπορεί να ξέθαβαν πτώματα από το κοιμητήριο.


Στη Νότια Αφρική δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί ευθέως τον κανιβαλισμό, όμως ο ακρωτηριασμός και η αποδοχή ανθρωπίνων μελών θεωρούνται ποινικά αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM