ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

«Μυστηριώδης ασθένεια» στην Ινδία: Μόλυβδος και νικέλιο σε δείγματα αίματος ασθενών

«Μυστηριώδης ασθένεια» στην Ινδία: Μόλυβδος και νικέλιο σε δείγματα αίματος ασθενών Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ινδοί αξιωματούχου εντόπισαν ίχνη μόλυβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς οι οποίοι νόσησαν από «μυστηριώδη ασθένεια» στην πολιτεία Άντρα Πραντές. 

Περισσότερα από 500 άτομα νοσηλεύτηκαν σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας. Οι ασθενείς ανέφεραν ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων, από ναυτία μέχρι σπασμούς, ενώ κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού Yeduguri Sandinti Jaganmohan Reddy, που επικαλείται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS), ίχνη μόλυβδου και νικελίου βρέθηκαν σε δείγματα αίματος που είχαν ληφθεί από τους ασθενείς. 

Ο Ινδός υπουργός αναφέρει πως και το Ινδικό Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας διεξάγει επίσης έρευνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν. Ο μόλυβδος και το νικέλιο εντοπίστηκαν σε δέκα δείγματα. Είκοσι ακόμα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Νέο Δελχί για εξέταση. Παράλληλα εξετάζονται δείγματα γάλακτος και νερού. Σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS δεν βρέθηκαν ίχνη μόλυβδου ή νικελίου. 

Από τα 505 άτομα που νοσηλεύονται τα 300 έχουν πάρει εξιτήριο. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Ο Yeduguri Sandinti Jaganmohan Reddy ανέφερε πως οι αξιωματούχοι της δημόσιας Υγείας και τα συναφή τμήματα θα εξετάσουν σε βάθος το ζήτημα για να εντοπίσουν τα αίτια της ασθένειας.  

Η «μυστηριώδης ασθένεια» εκδηλώθηκε ενώ η Ινδία εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για τον κορωνοϊό. Η πολιτεία Άντρα Πραντές είναι από τα μέρη που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία. 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM