Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Ινδία: Ένας νεκρός και πάνω από 450 εισαγωγές σε νοσοκομείο από «μυστηριώδη» ασθένεια

Ινδία: Ένας νεκρός και πάνω από 450 εισαγωγές σε νοσοκομείο από «μυστηριώδη» ασθένεια Facebook Twitter
Ινδία: Ένας νεκρός και πάνω από 450 εισαγωγές σε νοσοκομείο από μυστηριώδη ασθένεια (EPA)
0

Ένας άνδρας πέθανε και περισσότερα από 450 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο στην ινδική πολιτεία Andhra Pradesh από ασθένεια που παραμένει μυστήριο για τους ειδικούς.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκατοντάδες άνθρωποι στο Eluru, κατέρρευσαν και υπέστησαν επιληπτικές κρίσεις και ναυτία ενώ ορισμένοι φέρεται να έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Ένας 45χρονος άνδρας που εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα που έμοιαζαν με εκείνα της καρδιακής προσβολής, κατέληξε.

Η Dolla Joshi Roy, αξιωματικός της περιοχής, ανέφερε ότι 455 άτομα είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και σε 200 είχαν ήδη δοθεί εξιτήρια. Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της περιοχής, YS Jaganmohan Reddy, επισκέφθηκε ασθενείς στο νοσοκομείο.

Το ξέσπασμα της μυστήριας αυτής ασθένειας έχει αυξήσει την επιβάρυνση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή, που είναι μία από εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό με πάνω από 800.000 κρούσματα.

Ειδικοί από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας ταξίδεψαν στην πολιτεία για να διερευνήσουν την μυστηριώδη αυτή έξαρση.

Η Roy είπε ότι έγιναν διάφορα τεστ «για να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε την αιτία της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης για πιθανή μόλυνση από τρόφιμα ή νερό ή αερομεταφερόμενη δηλητηρίαση. Μερικοί από αυτούς που κατέρρευσαν παραπονέθηκαν για κάψιμο στα μάτια» σημείωσε.

«Οι γιατροί εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για να ανακαλύψουν την αιτία αυτής της ασθένειας και περιμένουμε αποτελέσματα από τα εργαστήρια.

»Θα μπορούσε να είναι η αιτία η τροφή ή το νερό ή κάποια αερομεταφερόμενη ουσία ή κάποια άλλη κατάσταση. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό ήταν πολύ τοπικό φαινόμενο. Οι άνθρωποι που πλήττονται, όλοι ζουν στην ίδια πόλη» τόνισε.

Σε όλους έγιναν τεστ για τον κορωνοϊό και όλοι ήταν αρνητικοί, οπότε ξέρουμε ότι δεν έχει σχέση με την πανδημία, πρόσθεσε.

Ανακοίνωση από το πολιτειακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι αρχικές εξετάσεις αίματος δεν εμφάνισαν στοιχεία για ιογενή λοίμωξη, όπως δάγκειος πυρετός ή η νόσος chikungunya, που προκαλούνται από τσιμπήματα κουνουπιών.

Οι αρχές ελέγχουν τα δείγματα νερού στο Eluru για μόλυνση, αφού όλοι οι ασθενείς έπιναν από μια κοινή πηγή.  Ήδη έχουν συλλέξει δείγματα από 57.863 νοικοκυριά και έχουν σταλεί σε εργαστήρια.

Με πληροφορίες του Guardian/CNN

Διεθνή
0

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ