«Μυστηριώδης ασθένεια» σκότωσε 12 παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού

«Μυστηριώδης ασθένεια» σκότωσε 12 παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Συνολικά 12 παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο τελευταίους μήνες σε ένα χωριό, στην κεντρική Ακτή Ελεφαντοστού, όπως ανέφεραν σήμερα τοπικές πηγές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Κπο-Καχάνκρο, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη Μπουακέ, «καταγράψαμε έξι θανάτους τον Δεκέμβριο του 2022, τρεις μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και άλλους τρεις αυτήν την Πέμπτη, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 12», εξήγησε ο Πολ Κουασί, ο πρόεδρος μιας ένωσης νέων του χωριού.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 1 μέχρι 8 ετών. Τα παιδιά, σύμφωνα με τον Κουασί, παρουσιάζουν αιφνιδιαστικά δυσκαμψία και αρχίζουν να κάνουν εμετό.

Ο Φρανσουά Κουακού Γκουιέ, ένας κάτοικος του χωριού που έχασε σήμερα την εγγονή του, ηλικίας μόλις 18 μηνών, ζήτησε από τις αρχές να βρουν «τα αίτια του κακού» και «να το σταματήσουν», επιβεβαιώνοντας ότι 12 παιδιά έχουν πεθάνει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Δύο υπουργοί πήγαν στο χωριό τον Δεκέμβριο, αφού αναφέρθηκαν οι πρώτοι θάνατοι. Ορισμένοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (CHU) του Μπουακέ.

«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η κυβέρνηση πήρε δείγματα από τα πρώτα θύματα τον Δεκέμβριο και ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μετά τους τρεις σημερινούς θανάτους, και άλλοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο CHU του Μπουακέ», είπε ο Κουασί.

Μια νοσοκομειακή πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι άρρωστα παιδιά από το χωριό αυτό εισήχθησαν σήμερα στο CHU του Μπουακέ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM