Μυστήριο με τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Λευκορώσου υπουργού Εξωτερικών

Αιφνιδιαστικός θάνατος του Λευκορώσου υπουργού Εξωτερικών Facebook Twitter
«Πέθανε ξαφνικά πριν από λίγες ώρες. Δεν υπήρχαν σημάδια. Μεγάλη απώλεια για όλους μας», είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας πέθανε ξαφνικά σήμερα σε ηλικία 64 ετών, όπως ανακοινώθηκε στο Μινσκ.

Η αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Anatoly Glaz, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, είπε ότι χθες ο υπουργός συζήτησε τα σχέδια εργασίας για την προσεχή εβδομάδα. Και επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν περίμενε αυτόν τον θάνατο. «Πέθανε ξαφνικά πριν από λίγες ώρες. Δεν υπήρχαν σημάδια. Μεγάλη απώλεια για όλους μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Βλαντίμιρ Μάκεϊ θεωρούνταν ο μοναδικός κύριος δίαυλος επικοινωνίας με τη Δύση στο φιλορωσικό καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο, αναφέρει η Daily Mail. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους του  Μακέι.

Τα σενάρια 

Ο αιφνίδιος θάνατός του ήρθε την επομένη της συνάντησής του με τον απεσταλμένο του Πάπα Άντε Γιόζιτς εν μέσω εικασιών ότι συζητούσαν ένα μυστικό σχέδιο ειρήνης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει η Daily Mail και συμπληρώνει πως είχε εκπαιδευτεί στη σοβιετική GRU - τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών - και είχε τη φήμη του «γκρίζου καρδιναλίου» του Λουκασένκο.

Ο Vladimir Vladimirovich Makei γεννήθηκε το 1958 στην περιοχή Grodno. Το 1980 αποφοίτησε από το Κρατικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών του Μινσκ, το 1993 υπηρέτησε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας. Το 2000-2008 διετέλεσε Βοηθός του Προέδρου της Λευκορωσίας. Το 2008-2012 ήταν Επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης. Υπουργός Εξωτερικών ήταν από τον Αύγουστο του 2012.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ