Μυστήριο με σεισμό 3,4 Ρίχτερ στη Β.Κορέα- Εξετάζεται αν οφείλεται σε έκρηξη ή ήταν φυσικό φαινόμενο

Μυστήριο με σεισμό 3,4 Ρίχτερ στη Β.Κορέα- Εξετάζεται αν οφείλεται σε έκρηξη ή ήταν φυσικό φαινόμενο Facebook Twitter
0

Η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, η οποία "ενδεχομένως να οφείλεται σε έκρηξη".


Η ίδια πηγή ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της ότι ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 0830 GMT, είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα. Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.


Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις. "Δύο # Σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη!", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο. Το USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM