Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Μεταφέρεται σε ρωσική «αποικία καταδίκων»

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Μεταφέρεται σε ρωσική «αποικία καταδίκων» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκρίνερ μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από ένα κέντρο κράτησης έξω από τη Μόσχα προς μια «σωφρονιστική αποικία καταδίκων», δήλωσε η νομική της ομάδα την Τετάρτη.

Η δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας με φυσίγγια ατμίσματος που περιείχαν έλαιο κάνναβης, το οποίο απαγορεύεται διά νόμου στη Ρωσία. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τότε την κράτησή της «άδικη».

Καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου σε εννέα χρόνια φυλάκισης σε «σωφρονιστική αποικία καταδίκων» με την κατηγορία της κατοχής και λαθρεμπορίας ναρκωτικών.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της».

Η Γκρίνερ έχει δηλώσει ένοχη, μιλώντας για ένα «ειλικρινές λάθος» και τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να παραβεί τον νόμο. Σημειώνεται ότι την επισκέφθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού απορρίφθηκε η έφεσή κατά της ποινής της.

Επί του παρόντος, δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεται η Γκρίνερ, με τη νομική ομάδα της μπασκετμπολίστριας να τονίζει ότι οι δικηγόροι της αλλά και η αμερικανική πρεσβεία θα πρέπει να ενημερωθούν. 

Η Ζαν-Πιερ πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να επιβάλλει «στους Ρώσους απαγωγείς της» να βελτιώσουν τη μεταχείριση και τις συνθήκες κράτησης που μπορεί να αναγκαστεί να υπομείνει.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε στα τέλη Ιουλίου μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της, αλλά η Μόσχα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στην προσφορά.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM