Μπουρλά: Ιστορική στιγμή, υπερήφανοι για το σημερινό αίτημα στην FDA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μπουρλά: Ιστορική στιγμή, υπερήφανοι για το σημερινό αίτημα στην FDA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Άλμπερτ Μπουρλά: Το μήνυμα του CEO της Pfizer μετά την αίτηση χορήγησης άδειας για το εμβόλιο (EPA)
0

Με ένα tweet του, ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε για τη σημερινή υποβολή αιτήματος της φαρμακοβιομηχανίας στην FDA, για άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στην ανάρτησή του ο Άλμπερτ Μπουρλά κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή» και απαριθμεί τις ατελείωτες μέρες αλλά και τους «θαρραλέους» όπως λέει χαρακτηριστικά, εθελοντές που έκαναν αυτή τη στιγμή πραγματικότητα.

«248 μεγάλες μέρες και νύχτες, 150 ενεργοί χώροι κλινικών δοκιμών, 43.661 θαρραλέοι εθελοντές, χιλιάδες αφοσιωμένοι συνάδελφοι της Pfizer και της Biontech και οι ελπίδες δισεκατομμυρίων (ανθρώπων). Όλα οδηγούν σε μια ιστορική στιγμή. Στην Pfizer είμαστε υπερήφανοι για το αίτημά μας στην FDA σήμερα », έγραψε στο Twitter.

Η υποβολή της αίτησης στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έρχεται μετά την ανακοίνωση των δύο εταιρειών ότι τα τελικά κλινικά αποτελέσματα έδειξαν 95% αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους, δίχως να προκύψουν σημαντικά ζητήματα ασφαλείας.

Χθες ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διανομή του εμβολίου «μέσα σε λίγες ώρες» μετά την έγκρισή του. Μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι η Pfizer μπορεί να ξεκινήσει τη διανομή των 20 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν ήδη παραχθεί.

H Pfizer και η BioNTech αναμένουν ότι η FDA θα χορηγήσει την άδεια επείγουσας χρήσης έως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως οι αποστολές εμβολίων.

Η συμβουλευτική επιτροπή της FDA προγραμματίζει να συνεδριάσει στις 8-10 Δεκεμβρίου, για να συζητήσει για το εμβόλιο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, αλλά οι ημερομηνίες μπορεί να αλλάξουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ