Μπολσονάρου: «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία»

Μπολσονάρου: «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία» Facebook Twitter
EPA
0

«Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στην Βραζιλία», υποστήριξε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου σε τηλεοπτική συνέντευξη, παρά τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμοι στη χώρα του. 

Ο αρχηγός του λατινοαμερικανικού κράτους στην συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rede, αντέκρουσε τις μομφές που δέχεται για τα ρατσιστικά, μισογυνικά και ομοφοβικά του ολισθήματα και θέσεις. «Ο ρατσισμός είναι κάτι σπάνιο στη Βραζιλία. Βαρέθηκα αυτή την μανία να μπαίνουν οι μαύροι ενάντια στους λευκούς, οι ομοφυλόφιλοι εναντίον ετερόφυλων», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος στην συνέντευξή του στη διάσημη παρουσιάστρια Λουτσιάνα Χιμένεζ.

«Λένε ότι είμαι ομοφοβικός, ρατσιστής, φασίστας, ξενοφοβικός, αλλά κέρδισα τις εκλογές», τόνισε ο Μπολσονάρου. «Με ένα τέτοιο βιογραφικό, δεν θα έπρεπε να είχα εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος. Οι άνθρωποι κατανοούν ότι στόχος ήταν ένας αθώος». Σε μια απόπειρά του να αποδείξει τον αντιρατσισμό του, ο Βραζιλιάνος πρώην αξιωματικός του στρατού αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το 1978 όταν έσωσε έναν στρατιώτη από πνιγμό, ο οποίος «συμπτωματικά ήταν μαύρος».

«Αν ήμουν ρατσιστής, τι θα έκανα βλέποντας έναν μαύρο να πέφτει στο νερό; Θα έμενα με σταυρωμένα χέρια», είπε ο Μπολσονάρου, που δεν έχει διορίσει κανέναν μαύρο στην κυβέρνησή του. Στη Βραζιλία, πολλοί έγχρωμοι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, ιδίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την πολιτική ποσοστώσεων που επέτρεψε σε πολλούς μαύρους να έχουν πρόσβαση σε πανεπιστήμια, οι ανισότητες παραμένουν στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής, από το 54% των Βραζιλιάνων μαύρων και μιγάδων, μόνο το 5% κατέχει διευθυντικές θέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM