LIVE!

Μπολσονάρου εναντίον Λούλα: «Μη δώσετε πυρομαχικά στον παλιάνθρωπο»

Μπολσονάρου εναντίον Λούλα: «Μη δώσετε πυρομαχικά στον παλιάνθρωπο» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ζήτησε σήμερα από τους Βραζιλιάνους «που αγαπούν την ελευθερία» να «μην δώσουν πυρομαχικά στον παλιάνθρωπο» Λούλα, τον αριστερό πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας που αποφυλακίσθηκε χθες.

Στην πρώτη του αντίδραση στην απελευθέρωση του πρώην προέδρου, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησής του, ο Μπολσονάρου επιτέθηκε σε μήνυμά του στο Twitter εναντίον του Λούλα και έγραψε γι' αυτόν πως «είναι προς στιγμήν ελεύθερος, αλλά φορτωμένος με ενοχή», αναφερόμενος στην καταδίκη για διαφθορά που είχε οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο στη φυλακή.

Ο Λούλα καταδικάσθηκε για διαφθορά και μπόρεσε να βγει χθες, Παρασκευή, από τη φυλακή όπου έμεινε φυλακισμένος 19 μήνες, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα που αφορά σχεδόν 5.000 κρατουμένους, προς μεγάλη απογοήτευση της δεξιάς. «Είμαστε πλειοψηφία, οι ερωτευμένοι με την ελευθερία και το καλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη», έγραψε στο Twitter ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Χωρίς πορεία ούτε διοίκηση, οι καλύτεροι στρατιώτες πυροβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και εναντίον των φίλων τους».

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει λόγους να ανησυχεί με την απελευθέρωση του Λούλα, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή ανακοίνωσε με υψωμένη τη γροθιά μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές του πως θέλει «να συνεχίσει να μάχεται για τον βραζιλιάνικο λαό».

«Ο λαός πεινάει όλο και περισσότερο, είναι άνεργος, ο λαός εργάζεται για την Uber ή παραδίδει πίτσες», δήλωσε μαχητικός ο Λούλα. Σήμερα ο ιστορικός αρχηγός της βραζιλιάνικης αριστεράς πρόκειται να μεταβεί στην εκλογική περιφέρειά του κοντά στο Σάο Πάολο (νοτιοανατολική Βραζιλία) και να επισκεφθεί το συνδικάτο μεταλλουργών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM