Μπέρμποκ: Οι απειλές του Πούτιν για πυρηνικά όπλα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολύ σοβαρά

Μπέρμποκ: Οι απειλές του Πούτιν για πυρηνικά όπλα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολύ σοβαρά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπόψη σε περίοδο ενός θερμού πολέμου», δήλωσε η Γερμανία υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ

«Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό δεν τρομάζει κάποιον, τότε είτε λέει ψέματα, είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σε συνέντευξη στο Der Spiegel, που θα κυκλοφορήσει αύριο. 

Η Μπέρμποκ εξέφρασε την κατανόησή της για την ανησυχία των πολιτών «μιας χώρας η οποία μπόρεσε για τόσο καιρό να ζήσει ειρηνικά». Δεν είναι διαφορετικό για μένα, παραδέχθηκε η υπουργός και επισήμανε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία ή συνθήκη στην οποία είχε καταλήξει η Ευρώπη για να ζει ειρηνικά.

Αναφερόμενη στην απόφαση του Βερολίνου για παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, η Μπέρμποκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να μην αποφασίζει «με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας». Σε αυτή την ευθύνη «περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση στην Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ακόμη και αν και για εμένα κάποιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες», συμπλήρωσε. 

Ζελένσκι: Αίσθηση ατιμωρησίας της Ρωσίας 

Νωρίτερα σήμερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει μια αίσθηση ατιμωρησίας και μιλά ανοιχτά για πυρηνικά όπλα

«Πιστεύουν ότι υπάρχει ατιμωρησία επειδή έχουν τη δύναμη της πυρηνικής χώρας και του πυρηνικού εκβιασμού», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του βρετανικού think tank Chatham House. 

Η ρωσική προπαγάνδα, συνέχισε, «υπολογίζει πόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου ένας πυρηνικός πύραυλος να χτυπήσει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κομπάζουν για τη μετατροπή οποιασδήποτε χώρας σε πυρηνικές στάχτες. Έχουν αυτή την αίσθηση ατιμωρησίας».  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Guardian
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM