Μπάντα που παίζει Σπρίνγκστιν ακύρωσε την εμφάνισή της σε γκαλά για την ορκωμοσία του Τραμπ

Μπάντα που παίζει Σπρίνγκστιν ακύρωσε την εμφάνισή της σε γκαλά για την ορκωμοσία του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ακύρωσαν οι B Street Band - μία tribute μπάντα που παίζει ζωντανά αποκλειστικά μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν - την εμφάνισή τους σε γκαλά που διοργανώνεται την προσεχή Πέμπτη με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ μετά από θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση της συμμετοχής τους στην εκδήλωση.

 

Με τον Μπρους Σπρίνγκστιν να έχει αποκαλέσει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «θρασύ, τοξικά ναρκισσιστή» και να έχει αμφισβητήσει το κατά πόσο είναι ικανός να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα, η είδηση της εμφάνισης των B Street Band σε χορό που διοργανώνεται με αφορμή την ορκωμοσία του Τραμπ προκάλεσε τις αποδοκιμασίες θαυμαστών της μουσικής του, οι οποίοι με μηνύματα στα social media υποστήριξαν ότι το συγκρότημα εγκαταλείπει το πνεύμα του μουσικού χάρη στον οποίο έκανε καριέρα.

 

«Ντροπή στους #BStreetBand που θα παίξουν μουσική στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ» έγραψε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ Ρέι Λέσνιακ την περασμένη εβδομάδα στο Twitter. Επωφελήθηκαν από τον #Bruce και τώρα εγκαταλείπουν το μήνυμα της μουσικής του.

 

Οι B Street Band ανέφεραν ότι θα εμφανιστούν την Πέμπτη το βράδυ στην Ουάσινγκτον στο γκαλά του Συλλόγου της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ και όχι όπως έχουν ποστάρει λάθος πολλοί στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ. Εξήγησαν ακόμη ότι είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη εμφάνιση από το 2013.

 

«Με βαθύτατη συγνώμη προς τους θαυμαστές μας και την επιτροπή που οργανώνει την εκδήλωση οι Β Street Band γνωστοποιούν ότι δεν θα εμφανιστούν» ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα φαν του Σπρίνγκστιν, Backstreets.

 

«Η απόφασή μας βασίζεται αποκλειστικά στο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που τρέφουμε για τον Μπρους και την μπάντα του, E Street Band» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Η μπάντα είχε εμφανιστεί στα δύο γκαλά της ίδιας μη κερδοσκοπικής, μη κομματικής οργάνωσης, τα οποία διοργανώθηκαν με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα το 2009 και το 2013.

«Έχουμε δεσμευθεί και δεν έχουμε ανάμειξη στην πολιτική» είχε δηλώσει ο αρχηγός του γκρουπ Γουίλι Φόρτε.

 

«Είμαστε μια μη πολιτική μπάντα. Έχουμε παίξει σε δεκάδες συναυλίες και για τα δύο πολιτικά κόμματα. Μας καλούν για να παίξουμε μουσική, δεν κοιτάμε βαθιά στην πολιτική» σημείωσε.

 

Ο Φόρτε είχε τονίσει ότι η μπάντα αποτελείται από έξι «σκληρά εργαζόμενα μέλη που ερμηνεύουν τραγούδια του Σπρίνγκστιν για σχεδόν 37 χρόνια. Το όνομά της προέρχεται από την E Street Band, τη μπάντα με την οποία εμφανίζεται ο τραγουδιστής από το 1972.

 

«Το κατανοώ. Οφείλουμε ό,τι έχουμε στον Μπρους. Αλλά σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαμε λόγω του Μπρους έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς» πρόσθεσε.

 

Η μπάντα εμφανίστηκε επίσης στη Φιλαδέλφεια στη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών.

 

Ο Σπρίνγκστιν τραγούδησε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Ομπάμα το 2009 και ο πρόεδρος των ΗΠΑ του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2016.

 

Ο Φόρτε είχε εκφράσει την άποψη ότι η μπάντα βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής επειδή πολλοί άνθρωποι εσφαλμένα νόμιζαν ότι η B Street Band θα εμφανιστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.

 

Ο Σύλλογος της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ συγκεντρώνει εκείνους που έχουν δεσμούς με το Νιου Τζέρσεϊ στην περιοχή της Ουάσινγκτον και στηρίζει εκδηλώσεις δικτύωσης των δύο περιοχών.

 

Ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε φορά που αναλαμβάνει καθήκοντα νέος πρόεδρος των ΗΠΑ την εκδήλωση Garden State Presidential Inaugural Gala.

 

«Η μουσική του Σπρίνγκστιν είναι μαγεία στα αυτιά των μελών μας και των καλεσμένων μας, ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα» δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του συλλόγου Νάνσι Φατέμι. «Δεν μπορείς να διοργανώνεις ένα χορό θέμα το Νιου Τζέρσεϊ χωρίς τη σπουδαία μουσική του Νιου Τζέρσεϊ» ανέφερε.

 

«Διοργανώνουμε την εκδήλωση με συνέπεια από το 1950. Ο χορός μας είναι πάντα μη κομματικός, όπως η οργάνωση μας. Είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και της ειρηνικής μεταβίβαση της εξουσίας» πρόσθεσε.

 

Ο φανατικός θαυμαστής του Σπρίνγκστιν κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι και η σύζυγός του, Μέρι Πατ είναι επίτιμοι καλεσμένοι του γκαλά στην Ουάσινγκτον, μιας από τις 14 ανεπίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται σε 225 δολ ανά άτομο.

 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης θα παραστεί στο γκαλά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επίσης καλεσμένος.

 

New York Daily News, Hollywood Reporter/ΑΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM