Μπαχάμες: 3 ναυαγοί επέζησαν σε έρημο νησί για 33 ημέρες τρώγοντας καρύδες

Μπαχάμες: 3 ναυαγοί επέζησαν σε έρημο νησί για 33 ημέρες τρώγοντας καρύδες Facebook Twitter
0

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ εντόπισε, σε έρημο νησί στις Μπαχάμες, τρεις Κουβανούς ναυαγούς. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η αμερικανική ακτοφυλακή οι τρεις Κουβανοί είχαν παραμείνει στο νησί για 33 ημέρες τρώγοντας καρύδες. «Είναι απίστευτο. Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν. Έμεινα έκπληκτος από την καλή κατάσταση στην οποία ήταν όταν βρέθηκαν», ανέφερε στέλεχος του Σώματος στον τηλεοπτικό σταθμό WPLG του Μαϊάμι. 

Κατά τη διάρκεια γυμνασίων ρουτίνας τη Δευτέρα, εντοπίστηκαν, από ιπτάμενα μέσα της ακτοφυλακής, δύο άνδρες και μία γυναίκα να κάνουν σινιάλο με αυτοσχέδιες σημαίες, από ένα έρημο νησί, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Lower Keys της Φλόριντα, και στη Κούβα. 

Η ακτοφυλακή έριξε στους τρεις ναυαγούς συσκευή επικοινωνίας, φαγητό και νερό και πραγματοποίησε διάσωση την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι ναυαγοί, το σκάφος τους ανετράπη και κολύμπησαν έως το νησί. 

Παρότι δεν έφεραν σημαντικά τραύματα μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο του Lower Keys καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα κόπωσης και ήταν αφυδατωμένοι. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM