Motörhead: Οι στάχτες του Lemmy φυλάσσονται πλέον μέσα στο τεράστιο γλυπτό του στην είσοδο του Hellfest

Motörhead: Οι στάχτες του Lemmy βρίσκονται πλέον μέσα στο τεράστιο γλυπτό του στην είσοδο του Hellfest Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένα μέρος από τις στάχτες του Lemmy, του ιδρυτικού μέλους των Motörhead και από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής, πλέον φυλάσσεται στο αγαπημένο του μέρος: στον χώρο του Hellfest στο Clisson της Γαλλίας.

Οι στάχτες του Ian Fraser "Lemmy" Kilmister φυλάσσονται πλέον σε ένα τεράστιο άγαλμα, ύψους σχεδόν 11 μέτρων, στην είσοδο του φεστιβάλ.

Το γλυπτό έχει φιλοτεχνήσει η Caroline Brisset.

Η επιστροφή μιας από τις πιο διάσημες συναντήσεις των φαν της heavy metal στο Hellfest σημείωσε sold out στα τέλη του περασμένου μήνα.

Με περισσότερα από 350 συγκροτήματα στις σκηνές του πολυήμερου φεστιβάλ, η φετινή διοργάνωση είχε έναν ακόμα λόγο να γιορτάζει μετά από δύο χρόνια αναβολής λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, οι διοργανωτές του Hellfest βρήκαν την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής σε ένα αληθινό σύμβολο της παγκόσμιας μουσικής, τοποθετώντας το τεράστιο άγαλμα του Lemmy, ένα ορόσημο που θα κοσμεί στο εξής στους χώρους του φεστιβάλ.

Το γλυπτό όχι μόνο θα «παρακολουθεί» τις πύλες του Hellfest, αλλά θα αποτελεί μνημείο, μετά και την τοποθέτηση μέρους από τις στάχτες του καλλιτέχνη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μετά την headlining εμφάνιση των Scorpions και παρόντες ήταν τα δύο άλλα μέλη των Motörhead, Phil Campbell και Mikkey Dee.

«Ήταν μια πολύ μοναδική τελετή για έναν πολύ σπάνιο και πολύ αγαπημένο άνθρωπο», είπε ο μάνατζερ των Motörhead, Todd Singerman.

«Ο Lemmy ήταν ένας αληθινός πολεμιστής του δρόμου και ξεκινώντας με αυτή την ιστορική τελετή του Hellfest, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι».

Η τελετή στο Clisson είναι η πρώτη από μια σειρά τιμητικών τελετών στον θρυλικό frontman, καθώς στάχτες του θα φιλοξενηθούν σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, που ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί για τον Lemmy.

Όταν πέθανε ο Lemmy, στενοί του φίλοι έλαβαν σφαίρες που περιείχαν στάχτες του με σκοπό να παραμείνει συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που αγαπούσε και νοιαζόταν τόσο πολύ.

«Δεν μπορείς να υπερεκτιμήσεις το πόσο πολύ άνθρωπος ήταν ο Lemmy», είπε ο μάνατζερ των Motörhead.

«Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να τον φυλάξουμε στα αγαπημένα του μέρη, ώστε να μπορεί να είναι πάντα με τους θαυμαστές του και εκείνοι να είναι μαζί με εκείνον».

O Lemmy πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου του 2015, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τα 70α γενέθλιά του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM