Ο Κένεθ Φελτς, 91 Μαΐων, που αποφάσισε πέρυσι να κάνει coming out, προσφέρει συμβουλές ζωής στους νέους queer που ακόμη φοβούνται να αποκαλύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 


Ο Φελτς από το Κολοράντο ήξερε πως ήταν γκέι από την ηλικία των 12. Παρόλα αυτά, έθαψε βαθιά μέσα του ό,τι ένιωθε, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, ανήμπορος τότε να συλλάβει πως το να ζήσει ως γκέι ήταν επιλογή. 


Η παραδοχή της αλήθειας του το 2020 και το μήνυμα πως ποτέ δεν είναι αργά να ζήσεις όπως νιώθεις, προκάλεσε τη συμπάθεια και τους επαίνους χιλιάδων ανθρώπων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Μιλώντας απ'ευθείας στους queer που εξακολουθούν να κρατούν μυστική την ταυτότητά τους, ο 91χρονος μιλά για τη δική του εμπειρία και τους διαμηνύει: «Θα εκπλαγείτε με την απόκριση». 

 

«Ο κόσμος είναι γεμάτος αγάπη. Και εσείς έχετε δικαίωμα να τη ζήσετε. Και οι άνθρωποι θα σας τη δώσουν αν αξιοποιήσετε την ευκαιρία και κάνετε coming out» τόνισε, μεταξύ άλλων.


Ο 91χρονος Φελτς περιέγραψε την οδύνη της ζωής που έζησε όσο κρατούσε κρυφό το μυστικό του. «Ο γάμος μου δεν ήταν καλός» παραδέχεται, προσθέτοντας πως πάντα προσπαθούσε να φέρεται σαν στρέιτ. 

 

 

«Βρισκόμουν σε μια διαρκή επιφυλακή. Ήμουν πολύ προσεκτικός και ντυνόμουν πάντα πολύ συντηρητικά γιατί δεν ήθελα ο κόσμος να καταλάβει πως ήμουν γκέι. Δεν ήθελα να αποκαλύψω τη σεξουαλική μου ταυτότητα υπό τον φόβο πως θα έχανα την επιμέλεια της κόρης μου» λέει ο ίδιος. 


Ήταν τελικά η διάγνωση καρκίνου στον πρώτο του έρωτα, που κινητοποίησε τον Φελτς όχι μόνο να αρχίσει να γράφει τη βιογραφία του, αλλά και να αποκαλύψει το μυστικό του, κερδίζοντας τη ζωή που στερήθηκε. 


Η κατάληξη για τον Φίλιπ, τον πρώτο του έρωτα προτού παντρευτεί, δεν ήταν αίσια. Εκείνος πέθανε προτού καταφέρουν να σμίξουν ξανά. 

Παρά τον πόνο για την απώλεια αυτή, ο 91χρονος παραμένει χαρούμενος που κατάφερε να απελευθερωθεί από το βάρος 


«Ήταν μια τεράστια αίσθηση ελευθερίας. Σταμάτησα πια να ανησυχώ για το ποιος ασχολείτο αν είμαι γκέι ή όχι» τόνισε ο ίδιος. 
 

Με πληροφορίες από PinkNews