Μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Επί των ημερών μου Ελλάδα και ΗΠΑ θα είναι πιο κοντά από ποτέ

Μήνυμα Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Επί των ημερών μου Ελλάδα και ΗΠΑ πιο κοντά από ποτέ Facebook Twitter
EPA/STEFANI REYNOLDS
0

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα και συμπόρευσης για το μέλλον έστειλε ο Τζο Μπάιντεν με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι στενότερη από ποτέ κατά τη διάρκεια της δικής μου διακυβέρνησης. Είμαι απίστευτα περήφανος που θα είμαι ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος θα βοηθήσει να ξεκινήσει, τα επόμενα διακόσια χρόνια της στενής συνεργασίας και φιλίας μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ξεκινώντας το μήνυμά του είπε ότι αυτή την υπέροχη εορταστική ημέρα, είναι τιμή του, που στέλνει στον ελληνικό λαό τις καλύτερες ευχές και τη διαρκή φιλία του αμερικανικού λαού και ευχήθηκε «Χαρούμενη 200η Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας», ενώ εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και είπε ότι ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε μαζί φέτος, καθώς συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ελέγξουμε την πανδημία γνωρίζω ότι οι Έλληνες πολίτες και οι Ελληνοαμερικανοί εξακολουθούν να αισθάνονται μια συντριπτική υπερηφάνεια σήμερα. Το γνωρίζω γιατί η αμερικανική δημοκρατία εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από το αρχαίο παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Και η αμερικανική μας επανάσταση, με τη σειρά της βοήθησε να ενθαρρύνει τις θαρραλέες Ελληνίδες και τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και να επιτύχουν τη δική τους ανεξαρτησία», σημείωσε.

Επίσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι γνωρίζει το θάρρος, τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ελληνοαμερικανικών κοινοτήτων και σημείωσε έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με πολλούς Έλληνες ηγέτες σε όλη τη διάρκεια της καριέρα του, ενώ τόνισε ότι για διακόσια χρόνια, οι μοίρες των εθνών μας είναι αλληλένδετες.

«Είμαστε δύο λαοί με την κοινή πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια. Και είναι η κοινή μας δέσμευση στην ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου που μας δίνει τη δυνατότητα να γράφουμε το μέλλον μας, είτε πριν από διακόσια χρόνια είτε σήμερα», ανέφερε.

Δείτε το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν:

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Εμπόδιο στην επίτευξη εκεχειρίας οι μαχητές της Χαμάς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα

Διεθνή / Γάζα: Οι μαχητές της Χαμάς που είναι εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της εκεχειρίας

Η Χαμάς έχει δηλώσει πως οι μαχητές της δεν πρόκειται να παραδοθούν και απαιτεί να τους επιτραπεί ασφαλής αποχώρηση, αίτημα που το Ισραήλ έχει απορρίψει
LIFO NEWSROOM
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Διεθνή / Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν δήλωσε ότι στόχος ήταν «δικαστές και αξιωματούχοι των μη ισλαμικών νόμων» και απειλώντας με νέες επιθέσεις έως την επιβολή της σαρία
LIFO NEWSROOM