Μήνυμα από τον φυλακισμένο Ναβάλνι: Δεν μετανιώνω που γύρισα στη Ρωσία

Μήνυμα από τον φυλακισμένο Ναβάλνι: Δεν μετανιώνω που γύρισα στη Ρωσία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται στις φυλακές της Μόσχας «Ματρόσκαγια Τισινά» περιγράφει σε μήνυμά του, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δηλώνει αμετανόητος που επέστρεψε στη Ρωσία. 

Στο μήνυμά του που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, ο επικριτής του Κρεμλίνου και ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι κρατείται σε «ένα μικρό δωμάτιο από το οποίο δεν σ' αφήνουν να βγεις. Υπάρχει παράθυρο, σιδερένιο κρεβάτι». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφασή του να επιστρέψει στη Ρωσία «ορθολογική επιλογή», λέγοντας πως δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.  

«Δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά, και σ' αυτό δεν υπάρχει κανέναν πάθος, κανένα αίσθημα θυσίας, ούτε μοιρολατρίας, είναι μια απόλυτα ορθολογική επιλογή» έγραψε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ανομία στην Ρωσία «και να σιωπά, ακούγοντας τα ανεύθυνα ψέματα του Πούτιν και των φίλων του που είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά».

Στο τέλος ο Ναβάλνι δήλωσε ότι οι μοναδικοί τους οποίους φοβάται η εξουσία είναι εκείνοι «που αγωνίζονται όπως μπορούν» και καλεί τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από τέτοιους ανθρώπους.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινωνικής επιτροπής παρατηρητών της Μόσχας Αλεξέι Μέλνικοφ είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε τον Ναβάλνι στην φυλακή. Όπως είπε ο Μέλνικοφ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι μόνος του σ' ένα δωμάτιο για τρεις κρατούμενους επειδή μετά την άφιξή του από το εξωτερικό πρέπει να βρίσκεται σε καραντίνα για διάστημα δύο εβδομάδων. Στο κελί του σύμφωνα με τον Μέλνικοφ υπάρχει ψυγείο, ηλεκτρική τσαγιέρα, τηλεόραση και ζεστό νερό.

«Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς (Ναβάλνι) δήλωσε στην επιτροπή ότι χαίρεται που βρίσκεται και πάλι στην Πατρίδα και την ευχαρίστησε για την υποστήριξη. Ο Ναβάλνι είπε ότι εκ μέρους των υπαλλήλων ου ιδρύματος δεν ασκείται πάνω του καμία σωματική ή ηθική πίεση», έγραψε ο Μέλνικοφ σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ