Μήνυμα από τον φυλακισμένο Ναβάλνι: Δεν μετανιώνω που γύρισα στη Ρωσία

Μήνυμα από τον φυλακισμένο Ναβάλνι: Δεν μετανιώνω που γύρισα στη Ρωσία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται στις φυλακές της Μόσχας «Ματρόσκαγια Τισινά» περιγράφει σε μήνυμά του, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δηλώνει αμετανόητος που επέστρεψε στη Ρωσία. 

Στο μήνυμά του που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, ο επικριτής του Κρεμλίνου και ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι κρατείται σε «ένα μικρό δωμάτιο από το οποίο δεν σ' αφήνουν να βγεις. Υπάρχει παράθυρο, σιδερένιο κρεβάτι». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφασή του να επιστρέψει στη Ρωσία «ορθολογική επιλογή», λέγοντας πως δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.  

«Δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά, και σ' αυτό δεν υπάρχει κανέναν πάθος, κανένα αίσθημα θυσίας, ούτε μοιρολατρίας, είναι μια απόλυτα ορθολογική επιλογή» έγραψε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ανομία στην Ρωσία «και να σιωπά, ακούγοντας τα ανεύθυνα ψέματα του Πούτιν και των φίλων του που είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά».

Στο τέλος ο Ναβάλνι δήλωσε ότι οι μοναδικοί τους οποίους φοβάται η εξουσία είναι εκείνοι «που αγωνίζονται όπως μπορούν» και καλεί τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από τέτοιους ανθρώπους.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινωνικής επιτροπής παρατηρητών της Μόσχας Αλεξέι Μέλνικοφ είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε τον Ναβάλνι στην φυλακή. Όπως είπε ο Μέλνικοφ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι μόνος του σ' ένα δωμάτιο για τρεις κρατούμενους επειδή μετά την άφιξή του από το εξωτερικό πρέπει να βρίσκεται σε καραντίνα για διάστημα δύο εβδομάδων. Στο κελί του σύμφωνα με τον Μέλνικοφ υπάρχει ψυγείο, ηλεκτρική τσαγιέρα, τηλεόραση και ζεστό νερό.

«Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς (Ναβάλνι) δήλωσε στην επιτροπή ότι χαίρεται που βρίσκεται και πάλι στην Πατρίδα και την ευχαρίστησε για την υποστήριξη. Ο Ναβάλνι είπε ότι εκ μέρους των υπαλλήλων ου ιδρύματος δεν ασκείται πάνω του καμία σωματική ή ηθική πίεση», έγραψε ο Μέλνικοφ σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM